keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Luukku 23: Reissu pääkaupunkiseudulle

Viime viikon torstaina äiti haki mut Ilmajoelta ja lähdettiin kohti Vihtiä. Matka meni sutjakasti Lidlin eväiden voimin, vaikka keli olikin kauhea. Äiti jätti mut Aittoniemille ja lähti itse Kotkaan. Oli ihanaa päästä pitkästä aikaa Aittoniemille, Marian herkkupöytien ääreen. Ensimmäisenä iltana oli ulkofilettä, pestoa, pastaa, pippurikermakastiketta ja appelsiinilla maustettuja kasviksia. 
Perjantaina nukuttiin pitkään, syötiin kunnon aamupalat ja lähdettiin kaupungille (=Nummelaan). Käytin ruokakaupassa, kirpparilla ja Dekomi nimisessä sisustusliikkeessä, josta ostin ihanan lampun ja joulukoristeen. Kun päästiin takaisin Aittoniemille Haimooseen, Maria oli loihtinut meille niin herkullisia susheja. Illalla päätettiin katsoa ensimmäinen (eli episode 4) Star Wars, sillä mä ja Ama ei oltu ikinä nähty yhtäkään. Mehän sitten innostuttiin katsomaan seuraavakin, mä vaan nukahdin kesken kaiken ja katsoin aamulla loppuun :-) Lauantaina oli taas rauhallinen aamu ja muukin päivä oli rento. Päivällä Laura tuli myös moikkailemaan, syötiin Marian tekemää kiinalaista ja meidän tekemiä taiteellisia joulutorttuja :D Sitten olikin jo mun aika lähteä bussille ja kohti Espoota, jossa kummitäti odotteli. Juotiin glögiä, hehkuviiniä ja jotain erikoista jälkiruokaviiniä. Saunottiin ja katsottiin Sinkkuelämää. 
Sunnuntaina syötiin herkullista aamupalaa, laittauduttiin ja lähdettiin Eiran rantaan kirpparille. Siellä on mun ihan suosikkikirppari, Kanuuna. Löysin esim. Juicy Couturen velourtakin (5e), GUESS:in uuden neuleen (10e, jonka kummi osti toiseksi joululahjaksi) ja  Marco Polon neuletakin (5e). Kirpparin jälkeen käytiin syömässä nepalilaisessa ja kummitäti heitti mut rautatieasemalle, jossa Julla ja Anna mua odotteli ja lähdettiin yhdessä kohti Malminkartanoa. Siellä vaihdeltiin kuulumiset, syötiin annan tekemiä sämpylöitä ja sosekeittoa ja katsottiin seuraava osa Star Warsia (tai siis episode 1, sillä ne kuulemma kannattaa katsoa 4,5,1,2,3,6 järjestyksessä :D). Alettiin katsomaan myös Lego elokuvaa (jota todellakin suosittelen kaikille!!), mutta mä taas nukahdin ja katsottiin se aamulla loppuun. Kummitädiltä
Jullan ja Annan hieno nimikyltti!Maanantaina Anna keitti herkullista puuroa, jota tuli meidän kanssa syömään Jenny. Oli ihanaa nähdä Jennynkin kanssa pitkästä aikaa! Siitä sitten iltapäivällä suuntasin Töölöön vaihtamaan kuulumiset valmennuskurssilta tutuksi tulleen Heidin kanssa, ja lähdettiin yhdessä Kamppiin, jossa Heidi teki vielä viimeiset jouluostokset ja minä jäin odottelemaan että Peppi pääsee töistä. Oli mukavaa hetki hengähtää teen äärellä kahvilassa lukien kirjaa! Kun Peppi pääsi töistä, haettiin burritot ja lähdettiin Kalliion. Pepillä oli oikein nätti yksiö, jossa hengäiltiin loppuilta.
Tiistaina aamupäivällä Peppi lähti töihin ja mä jäin vielä tekemään muutamat koulujutut, ja lähdin junalla kohti Seinäjokea. Seinäjoella kävin ensin toisen Lauran (Syrjämäki) kanssa syömässä ja sitten vielä toisen Lauran (Rajahalme) kanssa ajelemassa. Tänään pakkasin 12 päivän tavarat ja tulin Lapualle joulun viettoon. Huomenna viimeinen luukku aukeaa! 
Kisses, Silja 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti