maanantai 14. joulukuuta 2015

Luukku 14: Näin hoidan hiuksiani

Valitettavasti otin kuvat vahingossa jollain ihme asetuksella, joten muokkauksenkin jälkeen värisävyt ovat vähän kummalliset. Mutta ei välitetä siitä!

Oon siis kasvattanut hiuksia jo monta vuotta, voitte käydä katsomassa postauksen aiheesta TÄÄLTÄ. Kuten tuossakin postauksessa mainitsen, iso osa hiusten kuntoa tulee sisäisesti nautituista tuotteista: riittävästä veden määrästä ja terveellisestä ruokavaliosta.

Paljon vaikuttaa myös geenit. Mä en tiedä, että kenen hiukset oon periny, sillä nämä ei muistuta mitenkään kummankaan vahempani hiuksia. Heillä molemmilla on luonnostaan tosi tummat, paksut ja aavistuksen luonnonkiharaiset. Itsellä on paljon vaaleampi, tikkusuora ja "lasimainen"hiuslaatu. Ei siis mikään helppo tukka, sillä tämä lässähtää todella helposti!

Ennen kuin alan esittelemään käyttämiäni tuotteita niin annan vielä nämä vinkit:

 • Älä suorista, kiharra äläkä käytä fööniä, ellei ole pakko! Itse käytän lämpömuotoiluvälineitä max. 2 kertaa kuussa.
 • Myös pitkällä tukalla voi välttyä fööniltä, jos käy iltaisin suihkussa. Näin ei myöskään tarvitse harjata märkiä hiuksia, mikä vahingoittaa niitä.
 • Illalla suihkussa käynnillä voi myös välttyä kihartamiselta, sillä on monia eri konsteja tehdä kosteisiin hiuksiin valmistumaan kiharat yön ajaksi!
 • Muista leikata huonokuntoiset latvat pois esim. 8 viikon välein, etteivät latvat ala katkeilla omia aikojaan.
 • Käytä mahdollisimman vähän muötoilutuotteita. Näin päänahka ei ns. tukkiudu tuotejäämistä.
 • Suojaa hiukset auringolta etenkin ulkomailla ja vältä kosketusta kloorin kanssa.
Sitten tuotteisiin. Olen nykyään innostunut luonnonkosmetiikasta, etenkin hiuksien osalta. Mun päänahka alkoi reagoimaan n. vuosi sitten kemikaaleihin hiustuotteissa, joten oli pakko lopettaa hiusten värjääminen kampaajalla ja siirtyä lähes kemikaalittomiin väreihin, shampooseen ja hoitoaineeseen.

Käytän näitä Bottega Verden hiusvärejä. Tummaa juureen ja punaista latvaan. 
Hiusten latvoihin käytän yhä normaaleja kemikaalisia hiusnaamioita. Nämä tuotteet eivät ole kosketuksissa päänahan kanssa, joten eivät aiheuta reaktioita.
Ennen mulla oli punaista myös ihan ylhäällä hiuksissa, mutta reaktioiden takia annoin punaisen värin vain kasvaa, lisäämättä sitä enää tyveen. Tällä hoitoaineella ylläpidän latvojen punapigmenttiä.
Tämä LUSH:in kemikaalitonta hoitoainetta käytän myös lähellä päänahkaa. Yleensä käytän tätä yläosaan hiuksia, ja jompaa kumpaa naamioista latvoihin. Oon muutenkin hurahtanut LUSH:in tuotteisiin!
Bottega Verden kemikaaliton shampoo ja LUSH:in shampoo-pala (yksi lemppari tuotteista!)
Latvoihin käytän Moroccanoilia (kun tämä loppuu ostan jonkun halppis hiusölyn)
Harjana käytän Tangle Teezeriä ja ponnareissa ei ikinä ole kovia osia. Pienetkin jutut vaikuttaa! 
Kisses, Silja
2 kommenttia:

 1. Pakko kysyä, että oletko huomannut hiustesi laadun muuttuvan jotenkin kun olet käyttänyt noita luomu-tuotteita tms? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukset näyttävät paksummilta! Ja päänahka voi paremmin :)

   Poista