perjantai 20. helmikuuta 2015

PENKKARIT 2015

Elikkäs.. Olin siis raahautunut viideltä aamulla Nellyn sohvalle, ja kahden tunnen unien jälkeen seitsemältä soi kello. Pakko kyllä myöntää, että ei tainnut tämä tyttö olla vielä selvänä yön riennoista :D Ja krapulan pelossa hörppäsin heti aamupalaksi lonkeron. Mutta hei, eikös penkkareiden vähän kuulukin mennä näin? ;D Sain meikattua (kröhöm, kulmat vähän sinne päin ja vähän ripsaria, siinä oli mun nappisuoritus) ja kauhoin menemään Nellyn keittämää puuroa sen minkä pystyin.

Meillä Seinäjoen lukiossa on perinteenä, että oppilaat pukeutuvat alkupäivän ajaksi kasallispukuihin! Aluksi Seinäjoelle tullessani moitin tätä, mutta koska tänä vuonna rikoimme perinteitä ja laitettiin kuitenkin rekkojen lavoille tavalliset penkkariasut, olin tyytyväinen! Aamulla siis sain jotenkin puettua koltun päälleni ja tilasin taksin - aika oli jäänyt vähän tiukalle, jalat teki kuolemaa ja monta kassia kannettavana. Taksi jätti suoraan koulun ovien eteen ja sieltä kömmin saliin. Siellä 8:05 järjestäydyttiin nättiin riviin kynttilöiden kanssa ja hoettiin perinteikästä rallatusta:

Aamuja nolla
aamuja nolla
kiva olla monni,
aamuja tonni
kiva olla seniori,
vielä pitkä periodi
aamuja nolla 
aamuja nolla
AAMUJA NOLLA
WUHUUU! 

Sen lisäksi laulettiin omilla sanoillamme Arttu Wiskarin Mökkitie - tässä kohtaa valui jo pitkin poskia ensimmäiset kyyneleet (tai siis sinä päivänä, itkin myös Jaanalle viimesellä lukion liikunnan tunnilla, joka oli koko lukioni viimeinen tunti, ja ajaessani pois viimeistä kertaa lukiolta koulupäivän jälkeen) Tunnelma oli hyvin perinteikäs, koskettava ja ryhmällinen! Upea hetki olla viimeinkin itse abi, ylhäällä lavalla, laulamassa lauluja :) 


P2120146
Tälläinen Järviseudun kansallispuku mulla oli äidin kaverilta lainassa! 
P2120160
Tiedän, ei tarvi sanoa mun naamasta yhtään mitään :DD
P2120177Tämän jälkeen rehtorit ja opo piti meille abeille puheita salissa, sitten mentiin kaikki omiin kotiluokkiin. Meillä oli tarjoiluina pommacia ja vaahtokarkkeja, ja käytiin läpi kaikkia perusjuttuja. Tämän jälkeen otettiin luokan kanssa ryhmäkuvia :) Näiden jälkeen juhlalounaalle ruokalaan, missä oli ruokana mun lemppariruokaa, sitruunakalaa ja tsatsikia! Salaattina oli kans herkullista viinirypäle-fetasalaattia. Sitten taas klo 11 saliin laulamaan koko koulun väelle. Kaikille meidän ryhmänohjaajille oli omat laulut, kuten myös rehtoreille, opoille ja muulle koulun henkilökunnalle. Kaikki luokat olivat ostaneet myös lahjoja omalle opettajalleen, ja niitä sitten jaettiin! Mä itkin etenkin Anun, Taiton ja Soinnun kappaleiden aikana, sillä he ovat opettaneet mulle niiin monta kurssia luokion aikana:) Sitten oli vielä juhlakahvittelut ja aika vaihtaa penkkarikamat niskaan!P2120190

P2120197
12D - mun ohjausryhmä ja ryhmänohjaaja Katja Ranta :)
P2120200
Tämän ihanuuden kanssa ollaan oltu samassa päiväkodissa, samalla luokalla ala-asteella, samalla luokalla yläasteella ja samassa ohjausryhmässä lukiossa! <3
1423741409618_1_orig
Keskellä lapuissa lukee "Aamuja 365 #VainVaihtariJutut" :DD
10974538_804786229557938_3845870879752717809_o
Tässä Aleksi ja Julia antamassa Pullille lahjoja, oli kyllä ihan odottomatonta nähdä kyseinen opettaja kyynelissä! Tosi liikuttava hetki :)


Itsehän olin siis Katniss Everdeen Nälkäpelistä! Rahaa meni jousipyssyyn ja sen tuunaamiseen, 6e matkijanärhirintaneulaan ja loput vaatteet sain lainattua :)! Mentiin hyvällä porukalla rekkaan ja oli ihan huippu hauskaa! Mulla oli karkkia 3kg ja se riitti oikein mainiosti. Taskumatin ansiosta ei myöskään tullut ihan kamalan kylmä ;) Ihanin hetki oli, kun yhden koulun pihalla oli tyttö keppien kanssa, joka jäi vähän syrjemmälle. Huusin tyttöä sitten tulemaan varovasti ihan rekan viereen mun alapuolelle, ja hän tulikin yhdessä opettajan kanssa ja annoin tytölle ison kasan karkkia! Muistan vielä niin kirkkaasti ajat, jolloin itse oli karkkeja noukkimassa, että kepit siinä tilanteessa olisi ollut ihan maailmanloppu! Onneksi sain ilahdutettua tytön :) Kierroksen jälkeen oli jotenkin kamalan tyhjä olo, hyppäsin Vilman ja Jullan kyytiin ja huristeltiin Lapualle. Nukuin melkein koko illan ja keräsin voimia abiristeilyyn, joista taas lisää seuraavaksi ;) P2120215

P2120235
Tästä kuvasta huomaa aika hyvin, että meikit oli mitä oli ja että kipeänä oltiin matkassa :D !
jjje

yu
Hilpeää!
P2120252

10842272_804806229555938_2785110994984886532_o
Saatiin myös pienet muistot, vihot, joissa oli ajatuksia herättäviä tekstejä. Tässä yksi:

"Elä tänään ainoastaan tätä päivää,
koettamatta ratkaista koko elämäsi haasteita yhdellä kertaa.
Jaksa selviytyä sellaisestakin,
mikä lamauttaisi voimasi, jos ajattelisit,
että sinun olisi kestettävä sitä koko ikäsi.

Juuri tänään ole onnellinen,
sillä useimmat ihmiset ovat niin onnellisia,
kuin he itse päättävät olla.

Nauti rohkein mielin kaikesta kauniista ja usko,
että maailma antaa sinulle kaiken,
minkä sinä itse sille annat."Kisses, Silja

8 kommenttia:

 1. Oi tuli paljon muistoja omista penkkareistani mieleen! Kivoja kuvia. Sussa on kyl kasvoissa todella paljon samoja piirteitä kun siinä nälkäpelin tytössä!!! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii kiva kuulla <3 Kiitos paljon! :)

   Poista
 2. Minkä värinen bemari sulla on? Onx kuvaa?

  VastaaPoista
 3. Voisitko taas kirjotella? :) ymmärrän et on varmasti muutaki tekemistä, mut sun blogia on vaan niin kiva lukea! Kirjotat niin "tavallisesti" etkä yritä esittää mitään!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla! :) Abiristeily postaus on tulossa lähiaikoina!

   Poista
 4. Moikka, halusin vaan tulla korjailemaan, kun en tohon sun FB-päivitykseen pysty kommaamaan kerta ei olla kavereita ja jostain syystä se oli silti tullut mun newsfeediin. Kirjoitit, että "Mun sisäinen sovinisti (juu käytän tuota sanaa huumori- ja provomielessä, mutta totuutta piilee taustalla) herää kyllä niin henkiin näistä."
  Sovinismi on naisten sortoa ja feminismi tarkoittaa yleisesti tasa-arvoa ja tasa-arvon tavoittelua, elikkä niin miesten ja naistenkin samanarvoisuutta. Mietin vaan, että kumpi sussa oikein heräsi?
  Vastoin kun yleisesti luullaan, niin feminisi ei todellakaan pyri mihinkään naisten ylivaltaan tai miesten alistamiseen. Feminismi ajaa myös miesten asioita, esim. isien oikeuksia samanmittaiseen vanhempainvapaaseen.
  En nyt tohon itse uutiseen sen enempää mene, kuin että miesrotu tuskin kärsii hirveästi siitä, jos joku niinkin taoston media kuin Iltis (vaimikänytoli) tekee miehille tollasen "poseeraa imurin kanssa ja saat naisilta pointseja" -jutun. Vielä kun naisista oltiin tehty samanlainen juttu.
  Ja naiset nyt vaan ovat kautta historian olleet alistetussa asemassa, niin on vieläkin. Esimerkkinä, että just hetki sitten Iranissa lyötiin läpi laki, joka kieltää abortit ja ehkäisyvälineiden mainonnan ja kehottaa työnantajia suosimaan lapsellisia ja avioituneita naisia (ilmeisesti siellä kriiseillään kansan lisääntymisestä - tai lähinnä lisääntymättömyydestä). Laki käytännössä tekee naisista synnytyskoneita - jälleen.......

  Itse olen feminismi juuri siksi, että koen pahaa mieltä sekä tollasesta naisten kohtelusta jossain päin maailmaa kuin myös siitä, että esim. Suomessa miehiäkin tungetaan tiettyyn äijämuottiin - pitää olla vahva eikä saa itkeä ja naisella nyt on yleensä paljon suuremmat todennäkösyydet saada esim. lasten huoltajuus. Mutta kun noi kaksi laittaa vaakakuppiin niin ehdottomasti ensimmäinen on vakavampi ongelma maailmassa edelleen - ja siksi feminismi ilmenee edelleen lähinnä naisten huonoihin oikeuksiin puuttumisena.

  Sorry hirveä avautuminen, mutta halusin vaan korjata ja heittää tällasen tietosetin. Sovinismi aina särähtää korvaan etenkin naisen suusta, koska se saa edelleen todella rumaa jälkeä aikaan ympäri maailman - ei onneksi Suomessa enää!

  Tossa lisää siitä Iranin laista, jos kiinnostaa: https://www.amnesty.fi/iranissa-valmistellaan-lakeja-jotka-tekisivat-naisista-lastentekokoneita/?utm_source=FBPAGE&utm_medium=Social&utm_content=20150311082804&utm_campaign=Maternal_reproductive

  Peace ja oikein aurinkoista kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä pointteja! :) Ja olen samaa mieltä, että muualla maailmassa naisten tilanne on ihan hirveä. Suomessa kuitenkin näen miesten aseman heikommaksi, siksi käytän itsestäni sanaa sovinisti juurikin provomielessä, sillä suurin osa feministeistä ajaa kyllä molempien sukupuolien tasa-arvoa, mutta näkevät naisen aseman parantamisessa enemmän kohtia. Todella vaikea selittää! Ja äärifeministit ovat vähän vieneet sanan arvoa. Miksei sitten käyttää itsestään sanaa equalisti jos kannattaa molempien sukupuolten tasa-arvoa? Ja myönnän kyllä olevani myös vähän huonossakin mielessä sovinisti, tiedostan sen. Mutta mulla on tämä omanlaiseni elämänkatsomus ja tällä mennään! :D

   Poista