sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Opin rakastamaan kurvejani

Olen aina ollut itsevarma nainen, joka ei häpeile kroppaansa. Tai niin ainakin luulin. Yläasteen alusta asti hoetut mantrat "oot lihava" "sulla on läski perse" "ällöttävät lyhyet läskit tolppajalat" "liian isot reidet" "liian leveä lantio" ynnä muu kateellinen paskanjauhanta sai musta lopulta yliotteen. Aloin oikeasti uskoa noita sanoja. Minä, normaalikroppainen ja -painoinen nainen, joka ei ole lihava mistään kohtaa. Mulle tuli kauhea tarve saada itseni paremman näköiseksi kropaltani, sillä enhän ollut riittävä silloin, niin minulle uskoteltiin. Mutta sillä oli hyvätkin seuraukset, oikeasti innostuin kuntosaliurheilusta ja lopulta niin paljon, että painot loppuivat kesken ja piti vaihtaa salia. Uudella salilla olikin paljon rennompi meininki, porukka reenasi hikisenä ja isoilla painoilla, toisin kuin naisten salilla jossa katsottiin pitkään jos päästit yhtään puuskuttavia ääniä ja treenasit ilman meikkiä.

Mulla siis mun ulkonäköpaineita ei oo aiheuttanu "media ja sen luomat ulkonäköpaineet" sillä mun omat kauneusihanteet on aina pysyny järkevinä ja oon tiedostanut kuvien muokkaamisen, enkä oikeastaan lue naisten lehtiä tms. Mun ulkonäköpaineet on ihan suoraan aiheuttanu mun ympärillä elävät ihmiset, joilla on ollut tarve lytätä muita alas. Mulle ei tulisi mieleenkään IKINÄ kommentoida sellasia asioita jollekin, mitä mulle on kommentoitu tai mun korviin kantautunut.

Viime syksynä oli kauhea stressi kirjoituksista, Lapualle takaisin muuttamisesta ja ahdistusta reenaamattomuudesta. Silloin söin vähän miten sattuu, enkä liikkunut lainkaan. Pysyin kuitenkin ihan saman kroppaisena kuin aina ennenkin, toki lihaserottuvuus hävisi hieman. Silti katsoin peilistä, ja inhotti kaikki se "läski". Niin mikä läski, kun kroppa on ihan tavallinen. Ahdisti muuttaa Lapualle, kaupunkiin, jossa mua on aina haukuttu kaikista eniten.

Lapualle muuttaminen paljastuikin ihan hyväksi jutuksi. Ymmärsin, että mua ei kiinnosta mitä jotkut Lapualla musta puhuu, sillä mulla on muutamia ihania naispuolisia ystäviä ja joukko miespuolisia kavereita, jotka kyllä musta välittää ja on tukena! Oon saanu niin ihania kehuja lapualaisilta ystäviltä, että mun itsetunto on ihan uudella tasolla :) Ja nyt kun on tullut oltua tosi tosi paljon kuskina, eli selvinpäin baarissa, niin on tosi itsetuntoa kohottavaa huomata, miten kiinnittää miesten huomion. Toki esim. eilen ärsytti, kun tultiin henkilökohtaiselle alueelle ja kosketeltiin ilman lupaa, siitä mulla menee niin järki!!

Mutta kaiken kaikkiaan oon ymmärtänyt, että mä oon just hyvä näin. Mulla on upea kroppa! Mulla on lihaksia (haluaisin kyllä vielä enemmänkin, mutta kaikki aikanaan enkä aio antaa treenien viedä aikaa opiskelulta tai kavereilta), mulla on kurveja ja mulla on ihan huippu pylly! Kyllä sanoin noi asiat ääneen, olematta ylimielinen tai itseni muiden yläpuolelle asettava. Sillä sullakin on upea kroppa! Teistä kaikista löytyy ne hyvät puolet, kun jaksatte keskittää huomionne niihin, enemmän kuin negatiiviisiin :) Munkin kehossa on tietenkin paljon niitä epäkohtia. Joihinkin en voi vaikuttaa, joten en välitä niistä, ja niihin mihin voin vaikuttaa, voin myös käyttää enemmän tai vähemmän energiaa niiden muokkaamiseen :) Mutta silti pitää rakastaa omaa kehoaan sellaisena kuin se sillä hetkellä on!

Ja haluan vielä kiittää ihan jokaista, jotka ootte etenki viimeisen puolen vuoden aikana sanonu kehuja mun kropasta, ootte ainutlaatuisia ihmisiä ja teillä on paikka mun sydämessä <3

Ja teille jotka haluatte näistäkin kuvista marista, älkää vaivautuko :) Se kertoo paljon enemmän teistä ihmisiä, kuin mun kropasta, jos haluatte siitä jotain ikävää kommentoida.


P1240283

P1240266

P1240284

P1240291

P1240274

P1240310












Kisses, Silja

40 kommenttia:

  1. Mahtava teksti ja mahtava asenne Silja!! :*

    VastaaPoista
  2. Vau mikä kirjotus! Oot upee nainen! 😘

    VastaaPoista
  3. ootko jotenki ylpee itestäs ku oot saanu baaris kännisten miesten huomion? mikä jatkuva tarve sulla on mainostaa joka paikas sitä kuinka oot ollu kuskina ja miehet tulee vähä koskettelemaa sua baarin tanssilattialla? onko toi sun mielestä joku saavutus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua alko hymyilyttää tää kommentti :) Oon ylpeä siitä, että oon paljon kuskina! Sii nimittäin oon avuksi monelle, tienaan vähän rahaakin ja en juo turhaan alkoholia :) Ja juuri niinkuin tekstissä lukee, en voi sietää sitä, että mua kosketellaan ilman mun lupaa! Mutta aina on kiva saada itsetuntoa kohottavia _katseita_ :)

      Poista
    2. Ainiin ja älä suotta hätäile! Kyllä mä miesten huomion näyn saavan vaikka ne olis selvinkin päin :)

      Poista
    3. Sinallaan ihailtavaa, etta joku onnistuu kaivamaan tasta postauksesta jotain valittamisen aihetta, vaikka pyysit ettei kuvista marista. Joku on oikeesti vaivautunut kaivamaan paivastaan eikaa siihen, etta etsii jotain muuta naputtamisen aihetta... Oot Silja selvasti todella tarkea ihminen ton anon elamassa, kun sille on niin tarkeeta paasta moittimaan sua jostain... :D En ymmarra ihmisia, siksi viettaisinkin mieluummin aikaani mopsien kanssa ;) Tiedat kylla kuka (puutteellinon nappaimisto ja MOPSIT) Ja ps Oli ihana postaus, tiedan tunteen :)

      Poista
    4. Joo ei oo vaikeeta arvata kuka siel kirjottelee ;) Oot rakas <3

      Poista
  4. En edes tiedä kuka olet, tai miten päädyin tänne mutta sulla on uskomattoman kaunis vartalo. :)

    - miro

    VastaaPoista
  5. Sulla on aivan upea kroppa! :)

    VastaaPoista
  6. Kuule Silja, oot ihan sairaan kaunis nuori nainen! Sulla on aivan tajuttoman upee vartalo, mistä naiset on kateellisia! Voin myöntää, että oon itekki hitusen kateellinen siitä. Mutta en anna kateellisuuden vaikuttaa siihen millään tavalla mitä ajattelen susta. Oon itekki Lapualainen, mutta muutin Hyvinkäälle, nimeomaan Lapualaisten asenteen takia. Joten mä tiiän miltä tuntuu, kun ei oo muka tarpeeks hyvä. Mua on kans aina haukuttu lihavaks ja kaikeks muuksi, joten päätin jättää Lapuan taakseni, ja muuttaa paikkakunnalle, missä kukaan ei tunne mua. Olin kuullu susta kaiken maailman paskaa, mutta en uskonu niitä. En tiiä mistä kautta löysin sun blogin, muistelisin, että jollakin mun kaverilla oli jotain negatiivista sanottavaa jostain sun postauksesta. Taisi olla joku lomapostaus.. Mutta siinä tilanteessa kun katselin sun kuvia ja mun kaveri selitti ummet ja lammet, siitä kuinka muka tiesi millainen oot, niin mulla palo pinna. Mä tiiän, että mikään niistä jutuista ei ollut totta, koska oon ollut sun kanssa samassa koulussa ala-asteella ja pari vuotta yläasteella. Anyway.. Sä oot se syy, miks mä innostuin urheilusta. Lukemalla sun blogia, saan motivaatiota sillon, kun mikään ei huvita, eikä tuloksia näytä syntyvän. Kiitos siitä, että kirjotat tätä blogia! Mulla tulee aina hyvä mieli kun luen sun postauksia. ^^ Tiiän, että tää kommentti on vähä mitä sattuu, mutta pointti on siinä, että pysy just tollasena kun oot! Älä anna kateellisten ihmisten muuttaa sua, oot hyvä just tollasena ku oot! ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis voi apua, ihan tajuttoman ihana kommentti!! Tosi iso kiitos sulle! Oot ihana ihminen ja sulla on hyvä sydän <3

      Poista
  7. Rakastan sun vartaloa.. Se on yksinkertaisesti täydellisen naisellinen! Kun tuollaisen vielä joku päivä itsellekkin saisi.. Susta saa motivaatiota! :-)

    VastaaPoista
  8. Onneks täälä Suomeskin naiset rupee ymmärtään että muotoja saa ja pitääkin olla. Nätti typy ja loistava vartalo, +hyvää tekstiä, jatka samaan malliin! Kyllä ainakin Sjoella Karmassa sait täältä suunnalta lauantaina hyviä katseita, eikä mitään halveksuvaa kieroon kattomista :)

    -J

    VastaaPoista
  9. Sun vartalo on aivan upee!

    VastaaPoista
  10. Onneksi meillä on Silja joka uskaltaa sanoa asiat niin ku ne on! Oon susta ylpeä ja mikä parasta niin oon ittestäniki. Go girl!

    VastaaPoista
  11. Jokainen tavallaan, ja ei näissä siis vikaa ole. :) Ite taas tykkään sirosta ulkomuodostani ja huomiota ja kehuja tulee kun kantaa kroppansa ylpeästi. Asenteesta kiinni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep!:) Postauksen idea nimenomaan oli, että kaikilla on upea kroppa jossa on hyviä puolia!

      Poista
  12. Voi hitto että antaisin mitä vaan tollasesta kropasta! ;_;

    VastaaPoista
  13. Sää oot älyttömän kaunis!

    VastaaPoista
  14. Herrajumala mikä kroppa!! Täällä huutelee yks kateellinen :)
    Ja mikä asenne sulla on! Hatun nostot kyllä sinulle!

    VastaaPoista
  15. Vaikka tää nyt kuulostaa joltain surkealta lohduttelulta, niin se on kyllä totta, että tollaset läski-kommentit on kateellisten muijien huuteluita :DD Sulla on just sellanen kroppa, mistä näkee että oot terve ja just sopivasti muotoja! Keep it up girl

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan tosissaan, emmä oikeestaan muuta syytä keksi kellekkään haukkua normaalipainoista ihmistä läskiksi? :D Kiitos paljon! :3

      Poista
  16. Asenteesi on tosi ihailtava, miusta on hienoa, että suomalaisetkin alkaa vähitellen ymmärtää kurvien merkityksen! :) oot upea nuori nainen ja tärkeintä on juuri se, mitä sanoit; arvostaa itseään sellaisena kuin on!

    Oli kyllä ihana ja kannustava postaus! :)

    VastaaPoista
  17. Vaikka en tunnekkaan sua,ni et tiiäkkää miten paljon ihailen sua,siis sul on se unelmakroppa minkä mä viel saan itelleni joskus! Ja muutenkin oot todella kaunis ja sust näkee heti miten itsevarma ja upee nainen oot! nii täydelline =)

    VastaaPoista
  18. Upee kroppa!! Millä salilla nykyään käyt? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! :) Oon käyny EasyFitillä pian kaks vuotta!

      Poista