lauantai 20. huhtikuuta 2013

Italy Exchange - Suomessa

Meillä oli siis koulussa projektiviikko (nk. lanssiviikko), jolloin jokainen saa osallistua viikon kestävälle kursille. Oli paljon valinnanvaraa, mutta minä päädyin kansainväliseen prjoktiin, Italia-projektiin. Homman nimi oli siis se, että 23 italialaista opiskelijaa ja kaksi opettajaa tulivat nytten Suomeen, ja me menemme sinne ensi lokakuussa. Minun luonani majoittui ihana Greta, joka oli ihan samanlainen kuin minä ja meistä muodostui hyvät ystävät :) <3

Noin kolmen maissa iltapäivällä keskiviikkona hain Gretan koululta ja me syötiin meillä pikaisesti ja laiteltiin tavaroita, tutustuttiin vähän ja sitä rataa :) Kuuden maissa mentiin koululle, jossa me suomalaiset nuoret järjestettiin pientä ohjelmaa; tutustumista, esittelyt Suomesta ja Seinäjoesta, "Suomi-kaste" johon kuului perinteisten (ällöttävien) suomalaisten ruokien syönti, sitten ihan normaaleja hyviä suomalaisia herkkuja Satun ja Mirellan lauluesityksen lomassa, sekä suomalaisia leikkejä. Sieltä päin tultiin pienellä porukalla meille istuskelemaan iltaa, jutustelemaan ja napostelemaan yms.


Torstaina lähdettiin kympiltä bussilla kohti Kuortaneen urheiluopistoa. Sielä meille jaettiin huoneet ja me majoittauduttiin kahden hengen huoneisiin. Vaatteiden vaihdon ja lounaan jälkeen alkoi urheilu. Oli erilaisia joukkuepelejä pallohallissa, sumopainia yms painialueella ja shadow boxingia voimistelusalissa. Päivällinen välissä ja sen jälkeen tanssia ja rentoutusta. Sen jälkeen käytiin vähän keilaamassa. Olin samalla radalla Joonan, Juuson, Tuomon, Santun, Jullen ja Juhan kanssa. Tulin muistaakseni neljänneksi pisteissä :D Tuomo nakkeli menemään jotain kuusi kaatoa putkeen, ja voitti meidän tiimissä :D Keilauksen jälkeen käytiin uimassa ja saunassa, minkä jälkeen oli iltapala. Istuskeltiin illalla vielä porukalla ja tutustuttiin ryhmään.


Perjantaina oli aamupalan jälkeen "Suomi-Italia maaottelut" kolmessa lajissa ja suomalaiset voittivat 8/9 ottelua:-) Tämän jälkeen meidät jaettiin kahteen osaan ja oma puoliskoni jäi ensin seinäkiipeilemään (mikä ei minulta onnistunut kynsien vuoksi) ja sen jälkeen meidän liikunnanopettajan huippu ohjattu pumppi. Sen jälkeen oli ruokaa, pakkailua ja lähtö takaisin ja perillä oltiin noin kahden maissa. Tässä välissä käytiin kiertelemässä kaupoissa ja haettiin eväitä illan leffaa varten. Katsottiin porukalla Napapiirin sankarit -elokuva, joka oli mielestäni melko hauska :D Leffan jälkeen bingon kautta istuskelemaan Cafe Kismukseen porukalla ja nukkumaan. Kisses, Silja

36 kommenttia:

 1. Oijoi, ku kuulosti huipulta! Ja seinäkiipeily on ihan törkeen hauskaa!!!
  Opettajille propsit, että kerrankin nois vaihtojutuis ollaa otettu urheilua messiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oli kyl huippuu! :) Jep, Jaana oli messis ja liikunta taattua! :D

   Poista
 2. Kuulostaa megaupeelt projektilta! Varmaa kivaa ku on mahollisuus tollasii... kui iso teidän koulu oikee on?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oli kyllä! :) Noita on ollu joku 4-6 tänä vuonna! Meidän lukio on Suomen toiseksi suurin, oppilaota n. 900 :D

   Poista
  2. Ja suomen toiseksi paskin lukio..

   Poista
  3. Ei tää tilastollisesti mikään hyvä lukio ole, mutta itse olen viihtynyt ja olisi ollut edellytykset ottaa tähän asti melkein kaikista kursseista 10 jos olisi jaksanut panostaa kunnolla :D

   Poista
  4. Yleisesti tosi huono,opettajat todella surkeita ja ilmapiiri ei yhtenäinen

   Poista
  5. Enää lukiossa ei pitäisi opiskelu olla hirveästi opettajasta kiinni:-) Ite oon ollu tyytyväinen opetukseen, mutta tämähän mielipide! Ilmapiirissäkään ei mulla ole valittamista, mutta eipä ole vertailukohdettakaan :D

   Poista
  6. Samaa mieltä Silja sun kanssa siitä, että lukiossa ei niinkään pitäisi opettajasta olla kiinni. Kyllä tän ikäisten pitää ite osata ottaa vastuu omasta opiskelustaan ja ottaa sitten vaikka tukiopetusta jos ei muuten mene jakeluun. Seinäjoen lukiossa on paljon todella hyviä opettajia, ja ko. Koulun opiskelijana ei minullakaan ole ilmapiirissä valittamista. Lukiossa jokainen on yksin vastuussa omasta opiskelustaan ja koulumenestyksestään ja siitä miten kurssit suorittaa, ja jos tämä ei itselle sovi niin sitten voi amikseen tai lopettaa koulun kokonaan. Ei ne hyvät numerot nenää kaivamalla tule :)

   Poista
  7. Hyvin pitkälti samaa mieltä kanssasi! :D

   Kiitos kommentista! :)

   Poista
  8. Mielestäni kanskaan opetuksen taso ei ole hyvää koulussamme. Tottakai vastuu on itsellä,mutta miksi koulussa on opettajia sitten jos niillä ei ole mitään väliä? Kyllähän tottakai opettajan hyvyys/sopivuus sinulle vaikuttaa :D

   Poista
  9. En sanonut, että sillä ei olisi mitään väliä :) Mutta opiskelutuloksien ei pitäisi olla riippuvaisia opettajasta. Voi saada hyviä numeroita, jos itse opiskelee ahkerasti vaikka opettaja olisi huono. Ja sitten taas voi saada hyvän opettajan kurssilta huonon numeron, jos ei keskity. Tai omalla kokemuksella homma menee näin:-)

   Poista
  10. Eihä täällä kukaan olekkaan silja väittänyt et saisi huonoja numeroita opettajien takia vaan,että opettajat ovat huonoja!

   Poista
  11. Ja en tarkoittanut noin mustavalkoisesti sitäkään :D Yritin tavallaan tuoda esimerkin kautta esiin omaa näkemystäni!

   Poista
  12. Jos ei miellytä niin sitten marisijat voi vaihtaa koulua:) isossa lukiossa on mahdotonta saada kaikki puhaltamaan yhteen hiileen, mutta itse omalla käytöksellään voi yrittää vaikuttaa tähän. Joka koulusta löytyy varmasti myös pari huonoa opettajaa, ei ole olemassa opettajaa, joka tulisi jokaisen kanssa toimeen, ja jonka opetusmetodit sopisivat kaikille. Jos ei tule kenenkään opettajan kanssa toimeen / kaikkien opetustyyli on perseestä, niin sitten olisi ehkä syytä vilkaista peiliin :) ärsyttää kun tuntuu että nykyään ei osata muutakun valittaa ja marista.

   Poista
  13. Täälä te vaan latelette tulemaan juurikin sellasia lauseita, mitä itekin voisin ääneen sanoa! :) Eli juurikin samaa mieltä. Ja vielä yksi hyvä esimerkki, yhdestä meidän koulun matikan maikasta ei tykätä, kuulemma paskin opettaja ikinä, ei tajua mitään ja sen takia 'ymmärrettävää kun ei päässyt kursseja läpi'. Mun mielestä tosi hyvä opettaja, tajusin kaiken mitä mulle opetettiin ja vedin kummastakin kurssista häneltä 10 :D

   Poista
  14. Saanen kysyä ketä tarkoitat?

   Poista
  15. Sinuna en julkaisis tollee opettajan koko nimeä , sen takia mitä edelliseen kommenttiis kirjoitit kyseisen opettajan "maineesta"... just saying.. oon kuullu liikaa kauhutarinoita siitä kuinka joku on kirjottanu opestaan paskaa ja sit se on saanu sen selville xd vaikkei noi negatiiviset kommentit sun mielipiteitä ookaa nii silti

   Poista
  16. Tietääkseni ongelma elmosaa on ollut,että HEIKOILLA on kamala vaikeus on päästä kokeista läpi koska kokeissa hänellä ei ole yhtään helppoa tehtävää! Äläkä vain sano,että olistte yrittäny enemmän; kukaan meistä ei ole hyvä joka asiassa,et edes sinä!

   Poista
  17. Mietin juu pitkään, että viitinkö laittaa opettajan nimeä, mutta tulin siihen tulokseen, että mikäs siinä :D Kun kuitenkin itse yritän häntä tässä kehua:-)

   Poista
  18. En läheskään joka asiassa! Ja kouluaineista juurikin matikka ja kielet ovat tällasia aineita joihin tarvii sen tutun 'kielipään' tai 'matikkapään' mielestäni ihan oikeasti, vaikka kuinka lujaa tekisikin töitä. Käytin tätä nyt vain eräänä esimerkkinä :)

   Poista
  19. Paskat opettajat... Seinäjoen lukiossa saa itse tehdä lukkareistaan juuri sellaisen kuin haluaa. Miksi siis mennä ei-niin-mielyttävälle opettajalle? Omalla vastuullahan siellä ollaan. Ei auta itku markkinoilla, jos numero ei miellytä.

   Poista
  20. Joskus kurssit täynnä/ei mahu omaan lukkariin. Mutta tottahan tuo :)

   Poista
 3. Jäi kiinnostamaan että mitä ne suomalaiset ällöt ruuat oli??:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä oli mämmiä, piimää ja veripalttua :D Salmiakit ajateltiin semmosiks suht hyviksi siihen loppuun, muttei niistäkään tykätty oikein:-)

   Poista
 4. Kuka tässä on väittänytkää et numerot on opettajasta kiinni -.-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tarkoittanutkaan esittää asiaa niin, vaan avata enemmän omaa näkemystäni esimerkillä :) Tämä on kai syy miksen hirveesti tuo täälä esiin mielipiteitä, esitän ne kai aina vähän väärin kun minut ymmärretään aina niin mustavalkosesti :D

   Poista
 5. kuinka pystyit keilata sun kynsillä ?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ei oo ikinä ollu tiellä siinä:-) Sillon joskus 5 vuotta sitten aristelin keilaamista kynsillä, mutta huomasin etteivät tule tielle:D

   Poista
 6. Olipa kiva postaus! Ja vaikuttaa ihan sikakivalta tuo italia projekti. Jos oisin itse ollut vähän avoimempi persoona, niin olisin varmasti halunnut lähteä tuohon mukaan!

  Ja aika jännä kuulla, että jollakin on tästä s-joen lukiosta niin huonoja kokemuksia, niinkuin tuolla aiemmissa kommenteissa kävi ilmi :O Itselläni on ainakinn pelkkiä hyviä kokemuksia kyseisestä oppilaitoksesta eikä valittamista ole. Ja kun tuolla aiemmin valitettiin sitäkin, että siellä lukiossa ei ilmapiiri ole niin yhtenäinen, niin itse nään sen ilmapiirin "väljyyden" pelkkänä hyvänä asiana. Eli meininki ei enää ole niin tiivistä kuin siellä yläasteen puolella ja on tavallaan tilaa hengittää ja pystyy tutustumaan helpommin uusiin ihmisiin, you know? Mutta no, jokainen kokee asiat omalla tavallaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä tuola hiljasempiaki oli!

   Olen juurikin samaa mieltä!:))

   Kuitos kommentista!

   Poista
 7. Hieno feikkilaukku on kaapissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarkasmia? ;D toi on joo hirveä,mutta just sopivan kokone :)

   Poista