torstai 23. lokakuuta 2014

Barcelona part 1

Viime viikon perjantaina 10.10 lähdin jo kello 13 koulusta pois ja ajoin bemmin Semion pihaan, mistä mut nakkailtiin juna-asemalle ja matka kohti Helsinkiä starttasi rennossa meiningissä. Helsingissä jätin matkalaukun loksuun ja hyppäsin metroon ja matkasin Ruoholahteen. Siellä kävin mun kevään valmennuskurssin ensitapaamisessa, sain ihan hyödyllistäkin infoa ja kurssin materiaalin jo käyttöön. Sitten taas metrolla asemalle, laukku mukaan ja bussilla Flamingoon. Siellä sisään kirjautumisen jälkeen kävin popsimassa Amarillossa sisäfilettä ja kylvyn kautta vällyjen väliin odottavin mielin.

Lauantaina heräilin aamupalalle, joka oli kyllä ihan huippu! Suomen parhaimpia aamupaloja:) Sitten taas bussilla lentokentälle, matkan aikana tein kätevästi kännykällä check in:in lennolle, joten perillä vain laukku drop in -tiskille ja turvatarkastusten läpi. Söin kentällä lounaaksi salaatin ja ostin matkaeväitä mukaan, inhoan lentokoneruokaa, eikä sitä taidettu edes tuolla neljä tuntisella Norwegianin lennolla jakaa! Barcelonan kentältä nappasin bussin Placa Espanyalle, mistä matka jatkui metrolla Placa de Santsiin, missä treffattiin Pepin kanssa. Peppi on siis ollut Madridissa lapsevahtina, joten siksi nähtiin vasta siellä. Meidän asunto oli tosi kätevästi Placa de Santsin metroaseman vieressä, ja summeria soittamalla saatiin kerrostalon ulko-ovi auki, ja päästiin asuntoomme jota hostasi Eva niminen nainen. Hän antoi asunnon avaimet, ja kertoili hyödyllisiä vinkkejä. Eva itse asui yhdessä makuuhuoneessa, eräs mies toisessa, ja me kolmannessa. Keittiö, kylpyhuone ja oleskeluhuone olivat yhteiset. Laukut asetettuamme ja hetken oleiltuamme (ja tietty Wifit liittäneinä) lähdimme lähimarkettiin, josta emme sillä reissulla huomanneet alakertaa, joten luultiin sitä tosi pieneksi ja käytiin keskustan isommassa ostoskeskuksessa ruokaostoksilla. Illalla syötiin parmesaania hillokkeiden kanssa, ja juotiin alle euron hintainen 1,5l pullo viini/limsa tyyppistä sekoitusta, ja lähdettiin moikkaamaan Pepin kaveria, joka oli muuttanut Madridista Barcelonaan. Pepin kaverin kaverilla oli synttärit, joten istuttiin iltaa heidän kanssaan, kunnes he lähtivät baariin ja me asunnolle takaisin. 

Sunnuntaina herättiin puoli yhden maissa ja tehtiin itse aamupalaa (ja siis luonnollisesti myös tiskattiin itse jne.) Ja pienten laittautumisien jälkeen suunnattiin metrolla asemalle nimeltä Vallcarca, mistä oli kävelymatka liukuportaille ja ylämäkikävelyyn, jotka johtivat Barcelonan yhteen tunnetuimpaan kohteeseen, Parc Guelliin. Siellä kierreltiin aikamme, ja päätettiin varata netistä liput ja tulla samassa paikassa sijaitsevaan Gaudin museoalueelle toisena päivänä. Käppäiltiin aikamme uuteen suuntaan, kunnes löydettiin metro ja mentiin sillä satamaan. Satamasta lähtee Barcelonan pääkatu, Rambla. Sitä käyskenneltiin, kunnes tuli nälkä, ja napsaistiin ylihintaisia tapaksia ja turisti-paellaa Ramblan varrelta. Illalla katsottiin asunnolla perjantain Vain elämää -jakso ja käytiin vielä lähiympäristössä kävelemässä ja syötiin iltapalaksi valtava ja valtavan herkullinen mango. 

Kisses, Silja
6 kommenttia:

 1. :D kyllä se "bemmikin" iha vaa auto on

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei helvetti, oon kokoajan luullu ajavani traktoria!!!

   Poista
 2. Haha piti erikseen mainita et bemmi :D awww.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko auton merkillä tässä mitään väliä? :) Jos oisin laittanu että "ajoin kian.." nii olisko kukaan sanonu mitään? Eikö se oo ihan tyypillistä, että personifikoidaan auto? Ite ainakin nimittäin oon niin autoihminen, että sitä teen:) Mua ärsyttää teidän kaltaset ihmiset, jotka näätte kaikessa jotain negatiivista, rankka elämä. awww.

   Poista
 3. Oot kyllä kaunis :)

  VastaaPoista