torstai 29. tammikuuta 2015

Terveysprojekti viikko 2

Ihan ensinnäkin KIITOS edellisen postauksen kommenteista, yksityisviesteistä ja  livena sanotuista kehuista :) Siitä tekstistä tulikin sitten jo seuraavana päivänä mun blogihistorian luetuin postaus! Aika mahtavaa! Oli ihanaa huomata, että omalla kirjoituksella oli konkreettista hyötyä. Mulle ehdotettiin myös, että kävisin yläasteella puhumassa nuorten ulkonäköpaineista ja siihen liittyvästä kiusaamisesta yms, saas nähdä vienkö ehdotusta eteenpäin!

Mutta viime viikko meni terveysprojektin osalta jo hieman paremmin kuin edellinen! Tässä tuloksia:

Keskimäärin 8h / 9h unta
Keskimäärin 2,6l / 3l vettä
Salitreenit: 0 kpl (tämän viikon heikkous)
Aerobiset treenit: 4 kpl
Kirjoituksiin lukeminen: 6 päivänä
Syömiset kunnossa 4pv/7pv


20150124_183547

IMG-20150124-WA0006
Lauantaina olin kuskina baarissa näitä kahta ihanaa 19-vuotiasta! (ja kymmentä muutakin heh)
20150122_140103
Sitten sain parkkisakon, tota ei vissiin hyväksytäkkään joka mulla on autossa ollu valmiina :/
20150126_142940
Kirjastolla oli liian houkuttelevia tuoreita korvapuusteja!
20150127_102725
Ja tältä mun arki näyttää :D













Kisses, Silja

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Opin rakastamaan kurvejani

Olen aina ollut itsevarma nainen, joka ei häpeile kroppaansa. Tai niin ainakin luulin. Yläasteen alusta asti hoetut mantrat "oot lihava" "sulla on läski perse" "ällöttävät lyhyet läskit tolppajalat" "liian isot reidet" "liian leveä lantio" ynnä muu kateellinen paskanjauhanta sai musta lopulta yliotteen. Aloin oikeasti uskoa noita sanoja. Minä, normaalikroppainen ja -painoinen nainen, joka ei ole lihava mistään kohtaa. Mulle tuli kauhea tarve saada itseni paremman näköiseksi kropaltani, sillä enhän ollut riittävä silloin, niin minulle uskoteltiin. Mutta sillä oli hyvätkin seuraukset, oikeasti innostuin kuntosaliurheilusta ja lopulta niin paljon, että painot loppuivat kesken ja piti vaihtaa salia. Uudella salilla olikin paljon rennompi meininki, porukka reenasi hikisenä ja isoilla painoilla, toisin kuin naisten salilla jossa katsottiin pitkään jos päästit yhtään puuskuttavia ääniä ja treenasit ilman meikkiä.

Mulla siis mun ulkonäköpaineita ei oo aiheuttanu "media ja sen luomat ulkonäköpaineet" sillä mun omat kauneusihanteet on aina pysyny järkevinä ja oon tiedostanut kuvien muokkaamisen, enkä oikeastaan lue naisten lehtiä tms. Mun ulkonäköpaineet on ihan suoraan aiheuttanu mun ympärillä elävät ihmiset, joilla on ollut tarve lytätä muita alas. Mulle ei tulisi mieleenkään IKINÄ kommentoida sellasia asioita jollekin, mitä mulle on kommentoitu tai mun korviin kantautunut.

Viime syksynä oli kauhea stressi kirjoituksista, Lapualle takaisin muuttamisesta ja ahdistusta reenaamattomuudesta. Silloin söin vähän miten sattuu, enkä liikkunut lainkaan. Pysyin kuitenkin ihan saman kroppaisena kuin aina ennenkin, toki lihaserottuvuus hävisi hieman. Silti katsoin peilistä, ja inhotti kaikki se "läski". Niin mikä läski, kun kroppa on ihan tavallinen. Ahdisti muuttaa Lapualle, kaupunkiin, jossa mua on aina haukuttu kaikista eniten.

Lapualle muuttaminen paljastuikin ihan hyväksi jutuksi. Ymmärsin, että mua ei kiinnosta mitä jotkut Lapualla musta puhuu, sillä mulla on muutamia ihania naispuolisia ystäviä ja joukko miespuolisia kavereita, jotka kyllä musta välittää ja on tukena! Oon saanu niin ihania kehuja lapualaisilta ystäviltä, että mun itsetunto on ihan uudella tasolla :) Ja nyt kun on tullut oltua tosi tosi paljon kuskina, eli selvinpäin baarissa, niin on tosi itsetuntoa kohottavaa huomata, miten kiinnittää miesten huomion. Toki esim. eilen ärsytti, kun tultiin henkilökohtaiselle alueelle ja kosketeltiin ilman lupaa, siitä mulla menee niin järki!!

Mutta kaiken kaikkiaan oon ymmärtänyt, että mä oon just hyvä näin. Mulla on upea kroppa! Mulla on lihaksia (haluaisin kyllä vielä enemmänkin, mutta kaikki aikanaan enkä aio antaa treenien viedä aikaa opiskelulta tai kavereilta), mulla on kurveja ja mulla on ihan huippu pylly! Kyllä sanoin noi asiat ääneen, olematta ylimielinen tai itseni muiden yläpuolelle asettava. Sillä sullakin on upea kroppa! Teistä kaikista löytyy ne hyvät puolet, kun jaksatte keskittää huomionne niihin, enemmän kuin negatiiviisiin :) Munkin kehossa on tietenkin paljon niitä epäkohtia. Joihinkin en voi vaikuttaa, joten en välitä niistä, ja niihin mihin voin vaikuttaa, voin myös käyttää enemmän tai vähemmän energiaa niiden muokkaamiseen :) Mutta silti pitää rakastaa omaa kehoaan sellaisena kuin se sillä hetkellä on!

Ja haluan vielä kiittää ihan jokaista, jotka ootte etenki viimeisen puolen vuoden aikana sanonu kehuja mun kropasta, ootte ainutlaatuisia ihmisiä ja teillä on paikka mun sydämessä <3

Ja teille jotka haluatte näistäkin kuvista marista, älkää vaivautuko :) Se kertoo paljon enemmän teistä ihmisiä, kuin mun kropasta, jos haluatte siitä jotain ikävää kommentoida.


P1240283

P1240266

P1240284

P1240291

P1240274

P1240310












Kisses, Silja

maanantai 19. tammikuuta 2015

Terveysprojekti viikko 1

Aloitin viikko sitten terveysprojektin. Siinä on tavoitteena nukkua 9h per yö, juoda 3 litraa vettä päivässä, lukea mahdollisimman monta kertaa viikossa yo-kirjoituksiin, syödä terveellistä ruokaa 3 tunnin välein ja harrastaa aerobista liikuntaa, sekä salitreenejä pari viikossa :) Ensimmäinen viikko ei mennyt mitenkään nappiin, mutta jostain on aloitettava ;D Mulla ei siis oo enää tavoitteena ollut pitkään aikaan kisalavat, eikä mikään sen kaltainen kuntokaan. Haluan olla lihaksikkaampi, timmimpi ja terveempi kyllä, mutta haluan pitää kurvini :) Aion myös panostaa ihan yleiseen hyvinvointiin! Tässä ensimmäisen viikon saldo:

Keskimäärin 7,7h / 9h unta
Keskimäärin 1,9l / 3l vettä
Salitreenit: 1 kpl
Aerobiset treenit: 5 kpl
Kirjoituksiin lukeminen: 5 päivänä
Syömiset kunnossa 3pv/7pv (No hupsis)

Olisko teillä kiinnostusta lukea joka viikko, että miten mulla on menny? :) Sain muuten postausidean kirjoittaa ulkonäköpaineista jne, joten painosta/ulkonäöstä juttua tulossa vielä tämän viikon loppuun mennessä! 



IMG_20150106_213021
Tää on mun huoneen ovessa;-)
IMG_20150115_132238
Hyviä motivaatio-quoteja!
IMG_20150110_125707
Menossa tädin kihlajaisiin :)
IMG_20150111_142709
Oon nykyään lähes joka viikonloppu baarissa kuskina :D!
IMG_20150114_210623
Käytiin maijun kans luistelemas! (nyt se huumorintaju sitten messiin sieltä pääkopan syövereistä)
IMG_20150117_221105
Ja tää on lauantain kuskireissulta! Tienasin muuten viime viikonloppuna yhteensä 90e, vaikken olettanut saavani yhtään rahaa, kun olin itsekin mukana baarissa ja osittain oli ihan oma ideakin että lähdetään! :D 










Kisses, Silja

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

RUK Kurssijuhla 245 Kannel

Olin viime viikonloppuna mun lapsuuden kaverin parinna RUK:n kurssijuhlassa. Valmistelut alkoi perjantaina pakkaamalla laukun ja ajamalla Seinäjoelle kampaajalle, jossa Elisa teki mulle ja Riinalle tosi upeat kampaukset! Siitä ajeltiin meille vielä vähän viimeistelemään ja syömään, ja äiti heitti meidät bussille 0:45 pe-la yönä. Seinäjoelta mukaan hyppäsivät Ansku, Linda ja Laura, istuttiin edessä koko porukka eikä höpöttely juuri tauonnut koko matkan aikana. Me nukuttiin vaihdellen puolesta tunnista puoleentoista, itse sain nukuttua tunnin :D Unirytmit oli muutenkin ihan hukassa, ja niissä kohdin kun oli teoreettinen mahdollisuus nukahtaa, oli pakolliset puolen tunnin pysähdykset ja ulos bussista ja siinähän sitten virkeni! Oltiin kuitenkin joskus puoli kymmenen aikoihin Haminassa, jätettiin kamppeet säilöön ja mentiin päärakennuksen eteen odottamaan kymmeneltä alkavaa ruusurynnäköä. Se oli kyllä todella upea ja näyttävä! Siitä sitten taas busseille ja kohti Kouvolan Cumulusta, jossa majoituttiin.

P1030028

P1030017
Tuola Haminan viimassa tuli vähän jo kylmä
P1030035

P1030038

P1030057

P1030066

P1030070


Hotellilla pesin edelliset meikit yön jäljiltä pois ja laitoin uudet. Meikki oli hyvin samankaltainen, kuin joulukuussa tekemässäni meikkipostauksessa. Laiteltiin tyttöjen kanssa mekot päälle ja autettiin toisiamme, kerittiin myös napsia vähän kuvia. Siitä taas bussilla Haminaan ja juhlaruokailuun. Annan muuten tuleville Aveceille vinkin, ottakaa PALJON eväitä mukaan! Me saatiin ensimmäinen ruoka tosiaan vasta tuolloin neljältä, joten oli ihanaa, kun olin tajunnut ottaa "aamupala" juttuja, välipalaa ja lounasta. Mulla oli erilaisia hedelmiä, play-kaakaota, juotavaa jogurttia, vettä, miniporkkanoita, lounaaksi salaatti ja niin edelleen.
P1030076

P1030078

P1030079

P1030093



Ruokailusta siirryttiin päärakennukseen viemään takit ja turkikset ja huivit yms. "naulakoille" ja saatiin melkeimpä suoraan suunnata Maneesiin tervetulotilaisuuteen. Siellä oli kolme erilaista puhetta, soittokunnan esittämä jääkärimarssi ja kuoron esittämä Finlandia Hymni. Etenkin koulun johtajan puhe ja tuo kuoron esitys olivat todella onnistuneet! Eikä kyllä jääkärimarssi ikinä kylmäksi jätä :)

P1030103

P1030129

P1030099

P1030101


Tämän jälkeen alkoi vapaampi oleskelu, olisi ollut mahdollisuus tanssia (RUK:n tanssikurssilla oppimiani) tansseja, mutta eihän me sitten yhtään jaksettu :D Tilailtiin juomia, juteltiin ihmisten kanssa, napsittiin valokuvia ja tanssittiin alakerran discossa. Oltiin oikeastaan koko ilta kuuden hengen porukassa: minä, Linda, Laura, Juhani, Pepe ja Mehtälä. Niko Kivelä esitti ihan mahtavaa stand uppia, nauroin niin etten juuri kerennyt henkeä vetää (saatika ottaa kuvia). Juhlissa esiintyi myös Softengine, mutta siitä infottiin melko huonosti ja missattiin se. Sitten soitti cover-bändi jossa Juhani soitti kitaraa, minkä jälkeen oli yksi illan odotetuimpia tapahtumia eli speksi: noin tunnin mittainen "näytelmä" joka sisältää pieniä sketsintyyppisiä pätkiä upseerioppilaiden esittäminä omista kompanioistaan. Kaikkea en ymmärtänyt, sillä osa jutuista on sellaisia, mitä edes toiset kompaniat ei ymmärrä ja osa oli kurssin omaa inside läppää, inttihuumori mulla kyllä on ihan hyvin hallussa ja tajusinkin onneksi siis suurimman osan ja se oli ihan hulvattoman hauska ja siihen oli panostettu tosissaan! Mehtälällä oli myös rooli speksissä, mallikkaasti se meni. Juhani soitti kitaraa taustalla myös speksissä. Juhlan kruunasi valtavan upea kosinta, vieläpä ihan tuttu Lapuan poika polvistui kysymään elämänsä tärkeimmän kysymyksen :) Oli kyllä upea lopetus illalle! Siitä taas busseilla Kouvolaan ja suihkun kautta nukkumaan :D

P1030159

P1030137

P1030145
Oli ihan hauska kun alkoi "viimeinen hidas" niin yhtäkkiä mulla sinkkutyttösellä oli syli täynnä laukkuja ja juomia, siellä mä sitten pyrähtelin yksin I see fire:n tahtiin osoittaen rakkautta mun oluelle
P1030174

P1030190
Tää oli jo hyvin loppuillasta, sen voi havaita hiuksista, meikeistä, silmistä ja lattialla lojuvasta vessapaperirullasta. Mulle tuli hätä, että näkyykö mun vaivalla lakkaamat kynnet nyt missään kuvissa :D
P1030203

P1030207

P1030216

P1030223

P1030239

P1030251

P1030254
















Kisses, Silja