keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Mielipiteitä

Kysyin teiltä, mistä haluatte kuulla mielipiteeni. Tässä kysymykset, ja vastaukset :)



Mitä mieltä oot ohjelmasta Viidakon Tähtöset?

-Olen nähnyt kyisestä sarjaa vain kaksi jaksoa ensimmäiseltä tuotantokaudelta, joten oikein vahvaa mielipidettä on vaikeaa muodostaa. Mutta sen perusteella mitä olen nähnyt, oli sinänsä ihan hauska sarja. En oikeastaan katso tv:tä, vaan latailen koneelle muutamia hyviä fiktiivisiä sarjoja. Jos katson jotakin, joka ei ole keksittyä, katson mielummin dokumenttejä kuin realitysarjoja :)

Millainen poliittinen kanta sulla on?

-Tää onkin vaikea kysymys, sillä en ole oikeastaan vieläkään sitä täysin vakiinnuttanut :D
Sanotaankos, että olen oikeistolainen kokoomusta kannattava perussuomalainen jolla on keskustalaisia ajatuksia :-)

Mitä mieltä oot siitä, että ylioppilaskirjoitukset ilmeisesti vuoden tai kahden päästä voidaan kirjoittaa osaksi tietokoneella? 

-Olen saanut sen käsityksen, että ensi syksynä lukion aloittavat kirjoittavat yo-kokeen koneella. Mielestäni se on hyvä juttu. Opettajien on helpompaa saada selvää, ja olla puolueettomia.
Muutenkin pidän ihan hyvänä, että opiskelu teknologisoituu, se helpottaa asioita. Tämä on tämänhetkinen mielipide, joka saattaa hyvinkin ajan kanssa muuttua.

Mitkä kouluaineet on sun mielestä hyödyllisimpiä elämää/kesätyötä/tulevaa ammattia varten?

-Tämähän riippuu täysin siitä kesätyöstä tai ammatista. Koska aion lääkikseen, niin mulle on tärkeitä matikka, kemia, biologia ja fysiikka. Kieliä ja äidinkieltä pidän kaikille täkeinä elämän kannalta.

Mitä mieltä oot oikein kovapalkkaisten ihmisten jyrkästä verotuksesta?

-Tasapuolisinta ja reiluintahan olisi mielestäni se, että kaikilla olisi sama vero. Mutta tasapuolisuus ei ole aina hyväksi, joten mielestäni on kuitenkin hyvä pitää kovapalkkaisetn ihmisten verot melko korkealla. Jos kaikilla olisi se sama vero, Suomi ei tulisi toimeen hyvinvointivaltiona.

Mitä mieltä oot sellaisista tosi ylimielisistä ihmisistä jotka kehuskelee rahoillaan tai tavaroillaan tai et on koko ajan äänessä kertomassa omasta elämästään ja luulee olevansa parempi ku muut?

-Ylimielisyys ja muiden yläpuolelle asettuminen on raivostuttavaa. Se ei johda mihinkään, ja kuitenkin esim. rahallinen omaisuus ei tee kenestäkään parempaa ihmistä. Omasta elämästään kertominen on taas asia erikseen. Todella tavallistahan on puhua omista kokemuksista, ja esim. rennosti jutella siitä mitä teki eilen. Mielummin puhuu itsestään ja omasta elämästään, kuin haukkuisi muita ja juoruilisi toisten elämästä.

Mitä mieltä oot opintotuesta? Pitäskö se poistaa ja ottaa tilalle enemmän opintolainaa?

-Opintotuki on hyvä juttu vähätuloisille nuorille, joita useimmat opiskelijat ovat. Monesti tuet on kuitenkin niin pieniä, että on otettava opintolainaa, mikä ei myöskään ole huono vaihtoehto.

Mitä mieltä oot tälläsistä 'teinityttöjen' idoleista, kuten Justin Bieberistä tai One Directionista?

-Kukin fanittakoon mitä tykkää, se ei ole minulta pois. Mutta itse en lämpene näille idoleille juurikaan :D

Mitä mieltä oot nuorten juomisesta ja polttamisesta?

-Aika tavallista, ja kuuluu omalta osaltaan nuoruuteen. Täytyy koittaa niitä rajoja, ja pelleillä, että tämän ikäisenä tajuaa, ettei siinä hirveästi ole järkeä mitä tuli tehtyä. Kun on elänyt tarpeeksi villit teinivuodet, voi rauhoittua ja alkaa aikuistua. Hyvä niille jotka tajuavat tämän ilman teini-iän kokeiluja :)

Mitä mieltä olet tyttöjen ulkonäköpaineista?

-Turhaa, mutta kaikilla meillä on oma osamme siitä. Kukaan ei voi sanoa ettei välittäisi _yhtään_ siitä miltä näyttää. Itselle ulkonäkö on tärkeä juttu, ja välillä siitä tulee paineitakin. Pyrin kuitenkin elämään rennosti, enkä stressata hirveästi pinnallisista jutuista :D

Mitä mieltä olet nykyajan vanhempien tavasta ostaa lapsille kaikki mitä halutaan?

-Riippuu tapauksesta. Kaikki lapset eivät halua paljoa, joten ei se kai haittaa vaikka saavatkin ne mitä toivovat. Myös sillä on väliä, miten tavarat vaikuttavat lapsen käytökseen.

Mitä mieltä olet yhden illan jutuista?

-Taaskin, mulle ei ole niinkään väliä mitä muut tekevät. Jos he pitävät niitä normaalina asiana, joita voi harrastaa useasti kuussa niin mikäs siinä. En silti täysin ymmärrä tälläistä, enkä itse
voisi kuvitella eläväni niin. Yhden illan jutut eivät todellakaan ole minua varten.

Mitä mieltä olet pettämisestä?

-Tyhmää isolla T:llä. Siinä ei yksinkertaisesti ole mitään järkeä, enkä ymmärrä ihmisiä jotka pettävät. Miksei voi ensin jättää kumppania, ja sitten olla sen toisen kanssa? Kun selvästikään
siinä kohtaa parisuhde ei enää ole toimiva.

Mitä ajattelet huumeista?

-Maailma olisi hitusen parempi paikka ilman niitä. Niihin liittyy vaikka millä mitalla kaikkea rikollisuutta yms. En myöskään haluaisi nähdä yhdenkään läheiseni jäävän niihin koukkuun.

Mitä ajattelet siitä että lapsien kasvatuksessa käytetään kevyttä ruumiillista kuritusta esim luunappi tai tukkapölly?

-En salli niitä missään nimessä. Vanhemman pitää osata olla se auktoriiteetti ja kasvattaa lapsensa uskomaan pelkkää puhetta. Vanhempi ei saa satuttaa lastaan missään muodossa.

Millaset ihmiset ärsytttää sua?

-Esimerkiksi ylimieliset, ilkeät, paskanpuhujat, kaksinaamaiset, töykeät ja huonokäytöksiset.

Ootko kateellinen koskaan mistään?

-En tunnista tunnetta kateus. En tietääkseni ole ikinä ollut kateellinen :D En muista ainakaan, mahdollisesti joskus viisivuotiaana kadehtinut jonkun barbia, mutta sitäkään en muista. Osaan vain iloita toisen puolesta tai ajatella kuinka hienoa olisi, jos itsekin kykenisi saavuttamaan vastaavia asioita :)

Onko kivaa kun sulla on mahdollisuus saada suunnilleen kaikki mitä keksit pyytää?

-Olisihan se kivaa, mutta tämä lause ei pidä paikkaansa :) Saan ainoana lapsena todennäköisesti vähän enemmän kuin kuusilapsisen perheen lapset, joissa rahat ja huomio jaetaan. Mutta en minäkään kaikkea saa mitä keksin pyytää, ja keksisin vaikka mitä pyydettävää, jota en silti pyydä, tietäen etten niitä saisi :D

Mitä mieltä olet Nokia, Samsung, HTC ja iPhone -puhelinmerkeistä? Mikä on mielestäsi paras, miksi? perustele miksi et jonkin merkkistä puhelinta ottaisi, mitä ominaisuuksia haluat puhelimesta?

-Hyviä puhelinmerkkejä tietääkseni kaikki. Oma suosikki Samsung, koska jotenkin näissä (kännykkä, läppäri, tv) on toimiva kokonaisuus. Mulla ei oo sinänsä väliä merkillä, jos puhelin on hyvä. Haluan mahdollisuuden soittaa, laittaa viestejä ja herätyskellon :) On kivaa, kun saa myös sovelluksia ja pääsee nettiin, mutta ne ovat vain plussaa!

Sinähän syöt paljon kotimaista ruokaa eikö totta? Mietiskelin tässä vain että mitä mieltä olet kaupasta lidl? :) Kun sehän on aika edullinen kauppa ja sielä monet siitä syystä käyvät, 
mutta sielä ei taida olla kovin paljoa kotimaista ruokaa.. suurin osa tulee saksasta mikäli oikein olen ymmärtänyt. :)

-Tähän kommenttiin tuli myös vastaus: "Itseasiassa Lidl myy Suomessa paljon suomalaista ruokaa, mm. lihoja, maitoja, vihanneksia, leipää (:"
En syö sinänsä mitenkään hirveästi kotimaista ruokaa, tai en kiinnitä siihen huomiota. En katso tuotetta ostaessani, onko se suomalainen vai ei. Pääasia, että tuote on hyvä.
Mutta Lidl on oikein hyvä kauppa, ja sielä on kivan erilaisia tuotteita, vaikka en juurikaan sielä käy (=








Kisses, Silja