torstai 21. marraskuuta 2013

Homemade Sushi

Tehtiin tässä joku aika sitten Lauran kanssa sushia kotona :) Mä rakastan sushia yli kaiken, ja välillä tuntuu, että voisin syödä sitä vaikka joka päivä. Noh, pidetään se kuitenkin tällä lifestylellä vaan "silloin tällöin" herkkuna :)

Haettin Citymarketista merilevää, sushiriisiä, tuoretta lohta, rapuja pakastealtaasta, kurkkua, avokadoa, philadelphia tuorejuustoa, tonnikalaa ja kevytmajoneesiä. Riisiviinietikkaa, soijaa, wasabia, puikot ja bambumatot sain mun kaverilta, joka on tehny useemminkin sushia :)

Mun on paha laittaa mitään ohjetta, kun katottiin netistä varmaankin kymmentä eri ohjetta, sovellettiin, tuunattiin ja heitettiin vähän oman pään mukaan :D Oli kuitenkin tosi hyviä ensimmäisiksi susheiksi! Riisin olis pitäny olla vähän maistuvampaa, mutta ei se iso moka ollut :)






Ootteko te tehneet kotona sushia ? :) 






Kisses, Silja

12 kommenttia:

  1. Katsahdin muuten näin yömyöhällä kalenteriin ja huomasin että tänäänhän on Siljan nimpparit! Joten hyvää nimipäivää sulle :D

    Ja sushia en oo aiemmin tehnyt kotona, mutta niiiiin monta kertaa lähiaikoina oon meinannut että tämän postauksen näkeminen oli kyllä viiminen tikki!!! Pakko mennä ostamaan tarvikkeet viikonlopuksi ja väsätä tuommoiset :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 22.11 kyllä! Kiiitos! <3

      Suosittelen todellakin! :D

      Poista
  2. Joko sulla on mekko ja pari vanhoihin? :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekkoa tehään vielä, ja juuu pari pitäis ettiä :'D

      Poista
  3. Mä oon tehnyt kymmeniä kertoja sushia itse ja mun mielestä hyvänmakuista ja koostumukseltaan oikeentyyppistä riisiä tulee näin;
    -250 g sushiriisiä huuhdellaan siivilässä kunnolla ja laitetaan isoon vesimäärän likoamaan 20min-1h
    -liotusvesi kaadetaan pois, riisikattila liedelle ja 4 dl vettä lisätään keitinvedeksi
    -antaa kiehua kannen alla n.10 min tai niin kauan että kaikki vesi on imeytynyt
    -riisin pitää antaa jäähtyä kunnolla
    -n. 2 rkl riisiviinietikkaa + 1 rkl sokeria + 1 tl suolaa kattilaan ja kuumennetaan niin että sokeri ja suola liukenee etikkaan
    - jäähtynyt etikkaseos jäähtyneen riisin sekaan, ei sekoittaen riisiä vaan ennemmin varovasti nostellen ja siitä vaan rullailemaan :)
    Jos on millään ehtii, kannattaa riisi keittää jo aamulla/edellisenä iltana että se on ehtinyt jäähtyä kunnolla ja lopullinen rullaaminen on nopeaa kun ei tarvi tuskissaan odotella riisin jäähtymistä kun on jo hirveä nälkä :D

    Itse suosin paljon teryaki-kastiketta esim. lohen marinointiin. Tulee jumalaista! :) Ja normisoijan sijaan ostan aina nimenomaan japanilaista sushi/sashimi-soijaa, se ei ole niin suolaista kuin normi kiinalainen soija ja maut pääsevät paremmin oikeuksiinsa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon hyvistä vinkeistä! :)) Juu meillä muutes olikin juuri tuota soijaa!

      Poista
  4. Teetkö nyt taas jouluna sen joulukalenteri tyyppisen postaus jutun että joka päivä tulis aina postaus? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kyllä mietin sitä, mutta musta tuntuu, ettei aika ja aiheet riittäus ://

      Poista
    2. No voi höh :( se oli niin kiva!! Mutta ne aiheethan vois olla ihan vaan sellasia perus että vaikka lempivaatteet ,kaveripostaus .. Kaikkee tällästä :D

      Poista
    3. Niiiin, totta! :) Oisko muillakin lisää ehdotuksia ?

      Poista
    4. Voi joulukalenteri olis niin kiva!!:3 vaik pari perus kuulumispostausta, pari salipäivitystä ja sit vaik jotai vähä erityisempää , voisit vaik kertoo sun kavereista tai tehä my day -postauksen :)

      Poista
    5. Joo, voisinki kysyä lisää aiheita seuraavassa postauksessa! :) Kiitos!

      Poista