maanantai 8. heinäkuuta 2013

Aatteita bloggaamisesta ja uusia nimiehdotuksia blogille

No hups, tuo otsikon "aatteita" kuulostaa kyllä vähän siltä niinkuin tässä oltais nytten perustamassa jotain puoluetta :D Paitsi että, Jauhiaisen yhteiskuntaopin kurssilla harjoiteltiin vaalitapaa kuvitteellisilla puolueilla ja mun rivi edusti Bloggaajien puoluetta... :D Mitähän se olisi, bloggaajille lomarahaa ja anonyymiys laittomaksi? ;D

Noniin, mennäämpäs nyt asiaan ja unohdetaan mun hauska aloitus :D Ajattelin kirjoitella vähän siitä, millaista on pitää blogia ja ehkä hieman käsitellä siihen liittyviä huonoja puolia. Julkaisin ensimmäisen postaukseni 6.12.2011 eli juuri tuli täyteen vuosi ja seitsemän kuukautta bloggailua. Pääasiassa tämä on ollut mahtava harrastus ja elämäni ensimmäinen päiväkirja, mutta mukaan on mahtunut huonojakin puolia:

1) Kameraa täytyy kantaa "aina" mukana, että saa aivan varmasti jokaisesta ruoka-annoksesta kuvan, tehden samalla itsestään typerän näköisen kuvaamalla ravintolassa ruokaansa
2) Aika ei riitä aina bloggaamiseen, sillä tämä on monivaiheinen homma. Ensin pitää kuvata kuvat. Sitten ne lisätään koneelle, joista valitaan edustavimmat otokset. Tämän jälkeen kuvat muokataan ja ladataan nettiin (itse käytän Photobucket:ia) Lopuksi vielä pitää kirjoittaa teksti ja ladata kuvat postaukseen ja muokata niiden kokoa. Homma vaatii siis oikeasti aikaa, eikä se vaan aina riitä!
3) Sitten kun aikaa on tarpeeksi, on tietenkin aiheet loppu. Ei mitään mistä kirjoittaa. Ei mitään kuvattavaa, eikä kuvia koneella. Tässä hommassa kun vain mielikuvitus on rajana, niin se raja saattaa todellakin tulla vastaan mielikuvituksen puutteesta.
4) Välillä joutuu miettiä tosi tarkasti mistä ja miten ja kenestä kirjoittaa. Saanko lisätä tästä tilanteesta/henkilöstä kuvan? Voiko joku loukkaantua tästä? Puhunko liian henkilökohtaisia? Siis apua, näyttääkö mun nenä ihan perunalta tässä??
5) Sitten se kaikista inhottavin puoli. Negatiiviset kommentoijat, jotka ilmestyvät noin 99,9% anonyymiyden verhon takaa. Vaikka olenkin melko vahvan luontoinen, ja annan asioiden mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, enkä ota itseeni, niin silti välillä harmistuu ja ärsyyntyy. Olen yrittänyt vastata näihinkin kommentteihin silti asiallisesti, ja aina vähän tilanteen mukaan :D

Haluan sanoa vielä vähän näistä ilkeistä kommenteista. Ymmärrän täysin rakentavan kommentoinnin ja parannusehdotukset, ne ovat tietenkin asia erikseen! Mutta tarkoitan nyt kommentteja, jotka tullaan oikeasti esittämään puhtaassa ilkeilymielessä. Välillä ihan oikeasti mietin, että mitä ihmisten päässä oikein voi liikkua ja joskus jopa säälin ihmisiä, joilla on pakko olla jokin asia elämässään huonosti, jos on pakko päästä nimettömänä ihan puhtaasti haukkumaan toista! Mielestäni se ei ole normaalia, tai ainakaan hyväksyttävää käytöstä. Kyllä mullekin tietty tulee välillä muita blogeja selaillessa mieleen negatiivisia puolia, esimerkiksi jollain saattaa olla asu josta en yhtään pidä tai jollakin saattaa olla aaaivan erilainen mielipide kuin mulla. En silti halua mennä kommentoimaan sinne että "Hyi yäk, ihan hirvee toi asu, en kyllä ikinä pukis päälleni!" tai että "Siis vähän sä oot oikeesti idiootti, miten sä ikinä voit ees olla tota mieltä, mä oon ainaki sitä mieltä että.." Ei se mua haittaa, mitä joku päällensä pukee tai mitä joku ajattelee! Sitä paitsi, se että kommentoisin näin, ei todennäköisesti muuttaisi ensimmäisen tyyliä tai toisen mielipidettä, vaan aiheuttaisi vaan turhaa ärsyynytymistä ja negatiivista mieltä. Enkä kyllä ainakaan tuntisi itseäni mitenkään paremmaksi sen toisen rinnalla, päinvastoin, tulisi varmaan ihan hirveä tunne siitä että olin turhaan niin ilkeä toiselle. Ja nämä olivat siis vain esimerkkejä :)

En tällä tarkoita sitä, että kaikkien kommenttien täytyisi olla vain kehuja tai mielistelyä, vaan että ihan oikeasti miettisitte mitä sanotte, tai jos pidätte sitä rakentavana kommenttina, josta voi oikeasti olla jotain hyötyä, niin miettikää hetki miten asianne ilmaisette! Mielestäni tämä usein käytetty "On mullakin oikeus mielipiteeseen, kyl saan sen ihan tulla tänne sanomaan niinkun noi muutkin" on huono tekosyy huonolle käytökselle. Koittakaapa ihan kaikki ensi kerralla kun luette jonkun postausta, etsiä sieltä ne positiiviset ja kivat jutut, ja vaikka ihan kommentoida ne! Eikö itsellekin tule paljon parempi olo, kun heittää ne rumat ja harmaan negatiivisuuskiikarit roskikseen ja napsauttaa nenälle kivat värikkäät positiivisuuspokat? ;D Itselle ainakin tulisi paljon parempi olo siitä, että olen löytänyt toisen postauksesta positiivisia juttuja ja päässyt kommentoinnin kautta antamaan toiselle iloisen mielen, kuin siitä, että pilaisin omankin mielialan ärsyyntymällä jostain ihan turhasta ja pahoittamalla kaiken lisäksi toisen mielen.

Vielä vähän postauksien sisältöön takertumisesta. Muistakaa, että bloggaaja tuo postauksissa esiin vain osan elämästään. Pois saatetaan jättää henkilökohtaiset, negatiiviset tai itselle arkipäiväiset jutut. Et siis tunne bloggaajaa täysin pelkän blogin kautta! Tämän takia tehdään myös hirmuisen mustavalkoisia mielipiteitä bloggaajasta. Jopa yhteen lauseeseen saatetaan takertua, ja unohdetaan koko tekstin pointti. Joku saattaa haluta kirjoittaa esimerkiksi vain meikeistä ja ulkonäöstä ja toinen pelkästä punttaamisesta. Sitten ajatellaan heti, että ensimmäinen on hirveän pinnallinen ihminen ja toisella ei ole muuta elämää kuin Fitness ja hän luulee olevansa muita parempi kun hehkuttaa koko ajan suorituksistaan. Mutta tämähän on vain priorisointia ja jotkut eivät halua puhua hekilökohtaisia juttuja ollenkaan blogissaan. Sitten tuosta mustavalkoisesta lauseeseen takertumisesta. Käytän esimerkkinä itseäni. Kun kerroin postauksessa muuttuneista kauneusihanteistani, hehkutin lihaksikkaita naisia ja kerroin haluavani näyttää itse sellaiselta. Kuvailin jopa selkeästi laihoja naisia kauniiksi, suloisiksi, näteiksi ja tyttömäisiksi, ja siltikin jotkut väänsivät sen niin, että haukuin laihoja naisia! Vaikka en missään kohtaa mielestäni niin tehnyt :D Ja vaikka en olisi puhunut laihoista naisista sanaakaan, hehkuttanut vain lihaksikkaita naisia, tiedän että joku olisi silti heti mustavalkoisesti päätellyt että laihat naiset ovat mielestäni rumia. Eli siis, muistakaa, ettei kaikki ole aina niin vakavaa ja yksinkertaisen mustavalkoista! Antakaa bloggaajille myös tilaa hengittää :)

Huh, tulipahan tekstiä! Onnittelut jos jaksoit lukea kaiken :D Toivottavasti tästä sai joku jotain ajateltavaa :) Ja ettei tämä menisi vain negatiivisiin puoliin, niin loppukevennykseksi sanottakoon, että enemmän tässä puuhassa on positiivisia puolia ja ihanien lukijoiden ansiosta saan potkua tähän hommaan! <3

Loppukevennykseksi myös herttainen kuva musta :DDD

Niin ja hei, mä en oo jotenkin ikinä tykänny mun blogin nimestä ja haluaisin jonkun mulle sopivamman ja tätä blogia kuvaavaavamman nimen! Oisko teillä mitään ehdotuksia? :) 


Kisses, Silja

55 kommenttia:

 1. Justtissit :--) no joo läppää vaan ! No pain no gain no fame!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha, repesin! :D Toi kuulostaa hyvältä, mutta ton tyylisii saattaa olla aika monta ? :/

   Poista
  2. Aijaa, toi nyt ympäröis sun blogin asennetta mielestäni! Mut mieleen tuli myös kuntosali sali, siljan treenikassissa, rautaneiti, nainen täyttä terästä - muut tulee perästä, lapualta parrasvloihin, just do it tai vaikka siljan treeninurkka. No täs tuli muutama, jokka sopis kaiketi!

   Poista
  3. Oon kyllä samaa mieltä! :) Hyviä ehdotuksia, kiitos ;)!

   Poista
 2. Totta joka sana, ja olisipa mulla tunnukset bloggerii nii voisin sanoa tämän omalla nimellä mutta se mua vaan ihmetyttää että jos sä et keksi mitään mistä kirjoittaa blogiin niin miksi sitten bloggaat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tarkoitin sitä, että välillä tulee niitä hetkiä! :D

   Poista
 3. Tää oli hyvä postaus !:) vähän erilainen ja siks kiva, ja annat itestäs fiksumman kuvan mitä aiemmin :) enkä meinaa tätä siis pahalla! Mutta tekstistäsi tuli mieleen että muistettakoon nyt et joillekin ihmisille tulee vaa puhtaasti jotain sairasta mielihyvää/parempi olo muiden haukkumisesta ja lyttäämisestä, surullista mutta totta.. yks suosikkiblogeista tää kyllä, sellanen päiväni kuvina postaus ois kiva :)! Nimiä vois vaikka olla siljan silmin, 365 days with silja, siljas diary, fit n' fabulous, tms., nää nyt oli vaa tällasia ehotuksia mitä tuli ekana mielee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :)

   Niinhän toi kai on.. :/ Mutta sitä kai tarkotin tällä lauseella myös "Mielestäni se ei ole normaalia, tai ainakaan hyväksyttävää käytöstä."

   Oon suunnitellu tollasta postausta jo pitkään, mutta tajuan aina joskus päivällä, että ainiiin ois pitäny ottaa aamulla jo kuvia :D Noi oli kaikki kyllä hyviä !:)

   Poista
 4. Mun mielestä noita helvetin this is my life ja just be yourself ja my life as silja jnejnejne on ihan liikaa. Ainakaan mikään this is my kehonrakennusfitnesslife ei oo kiva koska sä teet kyllä niin paljon muutakin kun vaan bodaat että se olis harhaanjohtavaa suorastaan.
  Parhas bloginnimi on yleensä sellanen lyhyt ja yksinkertanen mutta kuitenkin erottuva ja oma. Oothan sä sitten feiminä bloggaajana tulevaisuudessa "se xxxxx-silja."
  Biisien lyriikoista tai kirjoista poimittu tjv joku kiva lyhyt mieleenpainuva fraasi toimii aika usein eikä sen ees välttämättä tarvitse mitenkään liittyä mihinkään.

  you're a wizard silja okokok aika laittaa kone kiinni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä puhut asiaa Julla, niinkun aina! :) Vipa ehdotus paras :DD

   Poista
 5. pakko kyllä sanoa että oon tätä sun blogia melkein vuoden nyt lueskellut ja vaikka aluksi vähä epäröin että onko tää tällänen tyypillinen blogi missä vain vähän turhaa teksiä ja muutama kuva mutta oot kyllä älyttömän monipuolinen postaaja ja sun teksit on tosi kiinnostavia ja sun asenne kaikkeen on tosi ihailtava ja oot muutenki tosi ihanan oloinen nuori nainen! (: pakko aina tsekata päivittäin ookko postaillu ku tulee aina nii hyvälle mielelle ku lukee näitä (: mulla tulee aina nii hirvee olo ku nään mitä jokku anonyymit on tänne kommentoinu ja oon täällä iha vihasena että kehtaaki tulla aukomaa mut sä vastaat aina nii hyvi niihin kommentteihi että arvostan vaa enemmä sua ihmisenä että ei muuta ku rispektiä kuinka itsevarma oot ja ihanaa ettet ota ittees ku ne tyhmät kommentit ei todellakaan pidä paikkaansa! ja tosiaan tosta blogin nimestä.. ei ainakaa mitää my life... tai jotain sen vastaavaa..koska siitä saa just sellasen stereotyyppisen teiniblogin kuvan.. sulle sopis hyvin joku joka kuvaa itsevarmuutta tai jotain ku vaikutat justiin sellaiselta. mut jatka samaan malliin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, oon kyllä niin otettu tästä!! :) Ja kiitti neuvoista <3

   Poista
 6. mun mielestä blogin nimi vois olla joku lyhyt ! kuten sun instagramin käyttäjä -silqri :)

  toi on tollanen mikä jää helposti mielee ja olis tosi kiva muutenki :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei niin, sehän on kans hyvä vaihtoehto! :)

   Poista
 7. Oot aivan ihana rakastan tätä blogia jos mullaki olis tunnukset kommentoisin omalla nimellä<3<3 tää on mun suosikki blogi ja ÄLÄ IKINÄ MASENNU SUN BLOGIN VALITTAJISTA! Sä oot vaan niin iha ja persoonallinen<3 ja toi oli kyllä hyvä ehdotus minkä toi yks ano sano se elämää siljan silmin. Oikeesti tää on paras blogi<3 ja sä oot ihanin<3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voooi että, kiitos paljon!! :) Oot ihana <3

   Poista
 8. Heei mulla tuli tässä mieleen ehdotus, että mitä mieltä oisitte jos laittasin ton "Kisses, Silja" blogin nimeksi? :D Oisko ihan hassu vai oisko hyvä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis hyvä!!!!!!!

   Poista
  2. joooo loistoajatus!!!! tuli heti mielee se "Haikein terveisin" leffa, jotenki kummasti :DD mutta loistava ajatus!!

   Poista
  3. Ihana leffa!! :) Mutta kiitos paljoon ;)

   Poista
 9. Mun mielestä toi silqri olis tosi hyvä blogin nimeks!:D ja mun mielestä tosta sun ehdottamasta, kisses,Silja tulee väkisinki mieleen tää vanha nimi,koska ne on silti aika samanlaisia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eihän se haittsis vaikka tulee mielee:) Ja ei tarttis vaihtaa nettiosotetta! :D Silqri on muuten jees, mutta mulle tulee nii galleria ajat mieleen ::D

   Poista
  2. :D mutta munkin mielestä oot ihana ja persoonallinen<3 itekki asun s-joella:) mut joo se kisses silja vois olla hyvä ettei sun tarvi vaihtaa osotetta tee pian postaus että mitä oot tehny koska meitä kaikkia kiinnostaa:] voisikko tehä joskus video postauksen? Ja sitte yks kysymys onko teillä lemmikkejä ja jos ei niin minkä haluisit?? Ja toinen kysymys mitä bändejä fanitat

   Poista
  3. Kiitos paljon!! :)) Mulla on 2 videopostausta, mutta ne ei oo oma juttu :/ Meillä on mopsi ja haluaisin toisen koiran :) Fanitan In Flamesia, Soilworkia, Amaranthea, Volbeatia, Rise Againstia ja Turmion Kätilöitä :)

   Poista
 10. Blogimaailmassa pittää olla persoonallinen jos haluaa olla esillä ja ns. Muistettavissa... Älä ymmärrä väärin, sillä Silja sä oot todella persoonallinen ja sen takia olis suuuuri vääryys jos laittaisit blogille nimeksi jonkun "elämää siljan silmin" -on jo olemassa elämää venlan silmin. Lisäks kaikki plaaplaa with silja sun muut on kulutettuja, massoja. Mieti rauhassa persoonallista, sinua&blogia kuvastavaa nimeä! Joku kappaleen nimi tai joku kohta kappaleesta vois olla toimiva(sulla on pirun hyvä musiikkimaku!):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon!! :) Hyviä neuvoja! :)

   Poista
 11. Eikö Siljan siniset hetket olis hyvä nimi? Omasta nickistä ei voi päätellä mun kestorakkautta ässään. :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä tää sininen kuvais? :)

   Poista
  2. Ensimmäisenä tuli vaan mieleen että Silja olis sinisilmäinen ja helposti höynäytettävissä..

   Poista
  3. Toi on totta, oon vähän liian positiivinen ja optimistinen ja haluaisin uskoa ihmisten hyvyyteen... Välillä se sitten kostautuu aika ilkeästi :)

   Poista
 12. Niiiiiiiin hyvä postaus!!

  VastaaPoista
 13. Siniset hetket on yleisesti runoudessa ja lyriikassa käytetty ilmaus tärkeistä ja tunnelmallisista hetkistä. :>

  VastaaPoista
 14. Heippa ihanainen=) oot kyllä tehny kovan työn kroppas eteen onnittelut siitä:) tän blogin nimi vois kyl joo todellaki olla joku kohta runosta, kirjasta tai biisistä. Mutta ei kuitenkaan mitään this is my life tai fitness life koska se on totta ettet sä vaan kerro täs blogis sun liikkumisesta. Tää on tosi hyvä blogi mutta voisi olla monipuolisempia postauksia tälläinenkin oli mukava välikevennys! Mutta muista sä oot vahva naisen alku fyysisesti ja henkisesti ja pysytkin aina sellaisena (tarkotin että et lannistu haukkujista) Kyllä kateeks käy sun kroppaa oon 24 ja kahen lapsen äiti silloin ennen kävin aina treenaamassa mutta nyt se lopahti joten kerro vinkkejä millä saisin itteni salille takas:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos hirmusesti, oot ihana! :) <3 Mun mielestä LadyLine oli tosi motivoiva ja se systeemi toimiva alottamiseen! Toinen hyvä on lueskella fitnessquoteja! :)

   Poista
  2. Ok tänään kyllä aijon pakottaa itteni salille ja viedä vaikka lapset hoitoon jos ei mies kerkee vahtia:D

   Poista
  3. Hyvä suunnitelma, tsemppiä!! :)

   Poista
  4. Noniii kunnon treeni siinä sit tuli!:) 4-vuotiaan poikani kommenti oli "äiti, ethän sä ennenkään käy salilla:D"

   Poista
  5. Haha :D Mut huippuu että sait intoo reenata, jatka samaan malliin! :)

   Poista
  6. Nojoo todellaki! Ei ehkä tänään ku paikat sen verran kipeet mutta huomenna ihan varmasti!

   P.S sulla on ihana ulkoasu

   Poista
  7. Siitä se lähtee katos!:) Millä salilla käyt?

   Kiitos! :) Banneri vaihtuu pian jos vaihdan nimen :D

   Poista
  8. Kävin easy fitillä mikä nyt olikaan täs kaikes lasten hoitamises ja muus menee aivot sekasin:D kaverit suositteli sitä ja siellä ei kuulemma oo paljo ketään näin kesällä:) sinne sitte lähin pyörällä

   Poista
  9. Juu ite käyn sielä, paras sali! :)

   Poista
  10. Joskus saatetaan törmäillä jos näen sut siellä kopautan selkään:D aika kuuma siel kyllä oli mutta kuumahan tulee kuitenki:) tai ainaki pitäs tulla?;)

   Poista
 15. Se kisses, Silja olis munki mielestä hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin se nappais itellekin!! :)) Kiitos mielipiteestä!

   Poista
 16. Mulla ei oo nyt nimi ehdotuksia ,mutta tulin vaan sanoo että on ihanaa kun sä vastaat kaikkiin kommentteihin :) ja sit noi on parhaita ku jokku sanoo jottai tyhmää sit otat ne huumorilla vaa tai ainaki vastaat niihi :) oot ihana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit miten mukavaa kuulla, kiitos paljon ihanasta kommentista! :)

   Poista
 17. Life between fashion and fitness
  ehkä liian pitkä nimi mutta passeli ois? :-)
  Fit'nFash

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kuulostais kyllä tosi hyvältä, mutta oisko se vähän harhaan johtava? :o Ja mun mielestä on jo joku tuon tapanen :) Kiitos kommentista!

   Poista
 18. Haha ihana oot! <3 varsinkin tuo kuva, oo että

  VastaaPoista