lauantai 3. marraskuuta 2012

Shopping is my favorite hobby!

Käytiin torstaina äidin kanssa kaupungilla ostoksilla. Nyt esittelisin vähäsen saalista teille ;)

Koulujuttuja, meikkejä, turkis ja saappaat!
pohjustusvoide/Estée Lauder 35e  ripsari/Lumene 17,90e  peitevoide/Joe Blasco (hintaa en tiedä, äiti toi Vaasasta)
Aiiivan ihana shadow-kettuturkis RUK:in tanssiaisiin Haloselta. 130e 65e!!

Saappaat/SoWhat 89,90e
Käytiin äipän kaa syömässä Pancho Villassa :P
Olin torstaina yötä Taavilla ja perjantai-aamuna Maarit oli tehny mulle ihanan aamiaisen!

Perjantaina mentiin myös porukalla syömään Amarilloon. Onneksi oltiin varattu pöytä, sillä tuolla oli toosi paljon väkeä! Ruoka oli taas niin herkkua ja söin aivan liikaa...


Vähän huono laatu joo-o!

Se ei oikein tykänny mun pusuista <3


Kisses, Silja

27 kommenttia:

 1. Toi joe Blasco on tosi hyvä ja laadukas meikki ja hinnstaki huomaa. Hyvä jottei 60e maksais tollane:)
  Ittelläki tuota ja on tosi hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut niinhän se on etä laadusta joutuu maksamaan, ja mielummin otan laadukkaan ja pitkään kestävän mutta hintavan, kuin halppis tuotteen joka loppuu äkkiä :) Näin ei tietty aina ole, joskus halpakin on hyvää!

   Poista
 2. piilojoonatan ravintolassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. poikaystäväs näyttää salkkareiden joonatanilta

   Poista
  2. http://www.google.fi/imgres?um=1&hl=en&sa=N&biw=1920&bih=930&tbm=isch&tbnid=jDj1_KbLrQ5zAM:&imgrefurl=http://www.mtv3.fi/ohjelmat/sivusto2008.shtml/draama/salatut_elamat/uutiset_kevat_2012%3F1490865&docid=nbEoQED17o4aiM&imgurl=http://img.mtv3.fi/mn_kuvat/mtv3/ohjelmat/salatut_elamat/kevat_2012/helmikuu/1329154.jpg&w=515&h=329&ei=ZWOVUNeaMaXZ4QTu8IGACA&zoom=1&iact=hc&vpx=1206&vpy=244&dur=1203&hovh=178&hovw=280&tx=134&ty=98&sig=116447936721396151129&page=1&tbnh=132&tbnw=196&start=0&ndsp=43&ved=1t:429,r:14,s:0,i:110 Kyllähän tos jotain samaa on :DD

   Poista
 3. Mitä mieltä oot turkistarhauksesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon todellakin puolesta -tyyppi :) Mun mielestä siinä ei oo mitään vikaa. Meillä on tuttuja kettutarhaajia ja oikeesti ne ketut ei oo yhtään niin huonoissa oloissa kuin jotkut nämä kettutytöt väittävät. Ne ketut on jalostettuja ja kesyjä, ei mitään häkkiin napattuja villieläimiä. Kannatan myös kaikenlaista yrittäjyyttä ja toimeentuloa, ja turkikset on iso vientituote Suomessa!

   Poista
  2. No mutta olisko hienoa jos sut suljettais häkkiin ja iho revittäis irti?

   Poista
  3. :DD Ei oikein voi verrata ihmistä ja kettua... Mutta ei niiltä ketuilta nahkaa elävältä nyljetä vaan ne tapetaan kivuttomasti ensin. Itse olen sitä mieltä että eläimet on tarkoitettu ihmisten 'käyttöön'. Mutta siis minkäänlaista eläinten kidutusta en siedä, mutta kettutaloudessa sellaista ei tapahdu.

   Poista
  4. Eli sun mielestä on siis ihan ok, että eläimiä kasvatetaan puhtaasti hyötykäyttöön, puhtaasti tapettavaksi? Sitä varten, että niistä ei edes oteta kaikkea talteen, vaan nahka vain revitään pois ja jäljelle jäävä verinen ruumis heitetään roskiin? Jos sun koirastakin nyt otettais nahat ja tehtäs kiva pikku laukku, nii käyttäisitkö mielelläs? Tekoturkiksillakin täällä pärjätään, joten antakaa kettujen juosta metsässä niinkuin niiden on alunperin kuulunut. Ja kyllä kettutaloudessakin on kidutusta, se on karu fakta. Ja mistä sinä tiedät, onko turkis kidutetulta vai 'hyvin kohdellulta' ketulta, ellei kauppiailla ole todistetta asiasta ? Ja eläimen kasvattaminen nahkan repimiseen on moraalisesti väärin, ei täällä enää missään kivikaudella elellä. Eläimetkin on tuntevia eliöitä, joita tulee kunnioittaa.

   Poista
  5. On mielestäni, samalla lailla kuin elaimiä kasvatetaan ruuaksi ja sitten tapetaan. Ja ketun loput osat menevät kylläkin hyötykäyttöön, koiranruokiin yms. Ja sitä paitsi koiran pitäminen lemmikkinä on yhtä lailla 'kidutusta' koska ne kuuluu alunperin luontoon. Ja ketut on jalostettu siihen samoin kuin koirat lemmikeiksi. Ja nyt kyllä tahtoisin lähteitä. Olettamukset eivät ole faktoja. Mielestäni se ei ole moraalisesti väärin kasvattaa eläimiä hyötykäyttöön ja edelleen se kettutalos tuottaa Suomeen työpaikkoja ja vientituotteita.

   Poista
  6. Oon eri ano mut siis säkö oikeesti vertaat häkkikettuja ja lemmikkieläimiä toisiinsa?:D en tiiä miten sä hoidat koiraas, mutta meidän koira viedään monta kertaa päivässä sekä mettään juoksemaan ja remmis lenkille. Sen lisäks me hoivataan sitä, leikataan sen kynnet ja harjataan turkki, ruokitaan ja leikitään sen kans. Ajattele niitä häkkikettuja, mitä noista aktiviteeteista ne saa? En mäkään nyt aivan täysin kettutarhausta vastaan ole sillä jos siitä luovutaan, monet ihmiset menettää työpaikkansa, mutta kunhan nyt ajattelin sanoa et lemmikkikoira ja häkkikettu on ihan eri maailmoista.

   Poista
  7. Mä suhteutin ne toisiinsa, en sanonut että niitä pitäisi kohdella samalla lailla! Tietenkin mekin tehään noi samat jutut meidän koiran kanssa. Ja tarkoitin sitä, että kettu ja koira on kumpikin jalostettu omiin tehtäviinsä, koira seura- tai vaikkapa vahtieläimeksi ja kettu tuottamaan hyvääkarvaa ja elämään häkissä. Mainitsin tuon anon kommentin takia, koska hän ei nää että se on ihan sama onko se eläin kettu, nauta, broileri, lohi tai lemmikkikoira joka on jalostettu ja evoluutio muokannut niitä tuohon suuntaan. Ne eivät mikään ole enää villejä eläimiä ja niiden käytös on muovautunut. Ne eivät enää pärjää tavallisessa luonnossa, mutta häkissä/kotieläimenä/kanalassa yms. ne elävät hyvin. Mieti mitä tämä kertoo lajista.

   Poista
  8. Taas eri Anonyymi. Mielestäni pointti ei ole se, millaiseksi ihmisen jalostus on muovannut lajin vaan millaisissa oloissa se joutuu elämään. Kettujen käytös on toki muovautunut, mutta ne ovat silti eläimiä jotka ansaitsisivat lajilleen tyypillisen käyttäytymisen mahdollisuuden. Esimerkiksi ketulla on oltava tilaa häkissään 0,8 m2, mutta luonnnvaraisen ketun reviiri on elinympäristöstä riippuen 0,4–50 km²:n laajuinen: kaupunkialueilla reviiri on pienempi ja niukkaravintoisilla seuduilla suurempi. Turkiseläimen tila häkissä saattaa siis olla miljoonasosa sen normaalista elintilastaan.

   Vakuutat että kettuja ja muita turkiseläimiä kohdellaan hyvin, mutta silti jatkuvasti julkisuuteen vuotaa uutta kuvamateriaalia joissa eläimet nähdään selvästi kärsivän. Miten selität tämän? Mikään viranomainen ei valvo turkiseläinten käsittelyä ja tappamista tarhoilla. Eläinlääkärin käynneistä ilmoitetaan tarhaajalle etukäteen, jolloin tarhaajalle jää aikaa korjata puutteita tilapäisesti.
   Syyskuussa 2000 julkistettiin Länsi-Suomen lääninhallituksen Vaasan palveluyksikön raportti turkistarhojen eläinsuojelutarkastuksista. Niiden mukaan tarkastetuista tarhoista 70 prosenttia ei toiminnassaan ole noudattanut edes lainsäädännön asettamia minimivaatimuksia.

   Ja kyllä, eläimet saattavat joutua nyljetyksi elävältä: "Turkiseläin tapetaan normaalisti sähköiskulla peräaukkoon ja suuhun tai kaasuttamalla.
   Toinen elektrodi asetetaan eläimen suuhun ja toinen peräaukkoon. Sähkö johdetaan eläimen läpi. Aina lopettaminen ei onnistu ensimmäisellä kerralla, vaan eläin saattaa vain halvaantua sähköiskusta ja joutua nyljettäväksi elävänä."

   Monelle tarhaajista turkistarhaus on vain sivuelinkeino. Useat heistä käyvät muualla töissä tai ovat esimerkiksi maanviljelijöitä. Suomessa on noin 1000 turkistarhaa. MTT:n selvityksen mukaan yksi turkistarha työllistää keskimäärin 0,7 ihmistä, sillä monille tarhaus on sivuelinkeino.

   Lähteitä voit vielä tutkia:
   http://wwwb.mmm.fi/el/julk/el/00/05/#10
   http://www.oikeuttaelaimille.net/www2/lang-fi/tietoa/turkistarhaus/vaeitteitae-ja-vastavaeitteitae-turkistarhauksesta
   http://www.animalia.fi/animalia-toimii/toimintakohteet/turkisel%C3%A4imet/turkiselinkeino-suomessa

   Poista
  9. Kiitos oikeasti perustellusta ja asiallisesta kommentista! Tästä mielipiteiden jakamisesta on kysymys :) Saatat olla oikeassa, oma mielipiteeni on eri, pääasiana on siis yrittäjyyden, vientituotteiden ja työpaikkojen kannatus. Tää juttu vähän paisu, mutta milepiteet ovat erilaisia.

   Poista
 4. oot varmaa sen tääl jossai maininnu mut en jaksa ettiä postauksista, nii et mitä kouluu käyt ? :)

  VastaaPoista
 5. Ihana toi sun ja Taavin kuva!! :D

  VastaaPoista
 6. Ihme ano, joka provosoituu jokasesta sun hyvin perustellusta mielipiteestä turkistarhaukseen liittyen!

  Ite en ainakaan näe turkistarhausta mitenkään moraalittomana tai epäeettisenä asiana. Sen lisäksi varsinkin täällä Pohjanmaalla päin turkistarhaus on suuri työllistäjä ja vahva elinkeino.

  No joo, onhan ne aktivistit kuvannu joitain tarhoja, joilla on huonot olot ja eläimiä kohdellaan kaltoin, mutta oli kyse mistä asiasta tahansa, aina mukaan mahtuu muutamia mätiä omenoita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! :D ja vielä kun sehän selvitettiin että radikaaleimmat kettutytöt olivat itse kiduttaneet kettuja ja kuvanneet 'että saisivat kansan heräämään'. Noita kettutarhoja valvotaan nykyään tosi tarkasti, joten uskon että ketut elävät täysin riittävässä elinympäristössä. Muuutta tästä riittää väittelyä vaikka kuinka paljon, kun kaikki katsovat asiaa sieltä omasta näkökulmastaan :D!

   Poista
 7. jos kettuja pitäis kohdella hyvin niin miksei kärpäsiäkin ruokita ku eläähän nekin. Mielestäni jos kaikkia eläimiä kohdellaan tasa-arvoisesti niin eihän rottiakaan saa tappaa. ja ihmiset on vallanu tän planeetan niin eikö me päätetä mitä tehään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän kukaan sano että kettuja pitäis ruveta hoivaamaan eritoten vaan että ne nimenomaan sais elää sellasis olois mihinkä ne on tarkotettukin eikä häkeissä.. Ja toi et "ihmiset on vallannu tän planeetan" ei mielestäni oikeuta siihen että ihmiset saa tehdä mitä lystää. :)

   Poista
  2. eläämekkö sitte?

   Poista
 8. Minusta on väärin että eläimiä tapetaan vain sen takia että näytetään "kauniilta " on eri asia että esim on vaikka lehmän nahasta tehty laukku , koska sitä ei tapeta vain nahan takia , vaan myös lihan joka kuuluu ihmisen ruokavalioon :D jos tykkää turkiksista nii miks ei vois hommata tekoturkista ?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä tietyt jalostetut eläimet ovat tarkoitettu myös vaatteisiin. Sinullako ei ole yhtiäkään nahkaisia kenkiä? Entäpä laukkua tai takkia? Entäpäs teidän sohvanpäälliset?

   Tekoturkis ei tunnu samalle, eikä ole yhtä lämmin ja hengittävä. :)

   Poista